Værkstedet Østerlund vil fikse de brugte cykler for spejderlejren

15. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På det beskyttede “Værkstedet Østerlund” i Nordborg skal der skrues på en del af alle de indsamlede, brugte cykler, som meget gerne skal stå klar til spejdernes indtog i lejren på Kær næste sommer.

I første omgang var det tanken, at de lokale cykelhandlere skulle fikse de mange cykler ad frivillighedens vej, men den udfordring takkede cykelhandlerne nej til.

Ifølge sekretariatet bag Spejdernes Lejr er der ikke penge til cykelreparationer i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen undrer politikere

Formanden for Erhvervsudvalget, Ole W. Stenshøj, kender ikke til cykelarbejdet på det beskyttede værksted, men vil straks sikre sig, at der lægges den samme betaling, som lokale erhvervsdrivende ville få, hvis de havde fået tilbudt opgaven.10440752_912032075514024_3917359731863348423_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres Daniel Staugaard, der i denne tid afløser Claus Klaris i byrådet, agter også at se på sagen – og han er i den heldige situation, at han i arbejdstiden er i Sønderborg Erhvervs Service, hvorfra der leveres erhvervsvenlighed og i fritiden en del af det politiske udvalg, som står bag den store spejderlejr.

Andre siger:

Formand for Dansk Industri i Sønderjylland, Erling Duus, siger til SønderborgNYT, at kommunen ikke bør gå ind og påtage sig opgaver, der ellers vil blive løst af det lokale erhvervsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erling Duus

Erling Duus

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen og fra formanden for Sønderborg Handel, Michael Willemar, som har de lokale cykelhandlere med i “sin” handelsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Petter Astrup, der er i byrådet for Venstre, har hørt lidt om, at der blev arbejdet på at få lavet en aftale om at Værkstedet Østerlund skulle klare cykelopgaven.

“Og der har været henvendelser til Arbejdsmarkedsudvalget for at få ledige i aktivering i forbindelse med spejderlejren”, siger Petter Astrup til SønderborgNYT. Han selv kan ikke støtte ideen, fordi aktivering skal lette vejen til ordinær beskæftigelse og spejderliv er fritidsliv.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...