Værkstedet Østerlund vil fikse de brugte cykler for spejderlejren

15. november 2016 Erhverv

På det beskyttede “Værkstedet Østerlund” i Nordborg skal der skrues på en del af alle de indsamlede, brugte cykler, som meget gerne skal stå klar til spejdernes indtog i lejren på Kær næste sommer.

I første omgang var det tanken, at de lokale cykelhandlere skulle fikse de mange cykler ad frivillighedens vej, men den udfordring takkede cykelhandlerne nej til.

Ifølge sekretariatet bag Spejdernes Lejr er der ikke penge til cykelreparationer i budgettet.

Aftalen undrer politikere

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Erhvervsudvalget, Ole W. Stenshøj, kender ikke til cykelarbejdet på det beskyttede værksted, men vil straks sikre sig, at der lægges den samme betaling, som lokale erhvervsdrivende ville få, hvis de havde fået tilbudt opgaven.

Venstres Daniel Staugaard, der i denne tid afløser Claus Klaris i byrådet, agter også at se på sagen – og han er i den heldige situation, at han i arbejdstiden er i Sønderborg Erhvervs Service, hvorfra der leveres erhvervsvenlighed og i fritiden en del af det politiske udvalg, som står bag den store spejderlejr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre siger:

Formand for Dansk Industri i Sønderjylland, Erling Duus, siger til SønderborgNYT, at kommunen ikke bør gå ind og påtage sig opgaver, der ellers vil blive løst af det lokale erhvervsliv.

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen og fra formanden for Sønderborg Handel, Michael Willemar, som har de lokale cykelhandlere med i “sin” handelsforening.

Petter Astrup, der er i byrådet for Venstre, har hørt lidt om, at der blev arbejdet på at få lavet en aftale om at Værkstedet Østerlund skulle klare cykelopgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og der har været henvendelser til Arbejdsmarkedsudvalget for at få ledige i aktivering i forbindelse med spejderlejren”, siger Petter Astrup til SønderborgNYT. Han selv kan ikke støtte ideen, fordi aktivering skal lette vejen til ordinær beskæftigelse og spejderliv er fritidsliv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Politik, Sønderborg

Politikerne vil se flere tal inden de skærer i buskørslen

5. oktober 2022 Politik

Kommunen ser ind i stigende udgifterne til Sydtrafik på over 14 millioner kroner så det er en bunden opgave, at Teknik-, By- og Boligudvalget finder besparelser på den kollektive trafik. Det er først i næste måned, udvalget skal tage en endelig beslutning og de folkevalgte har på udvalgsmødet i går, tirsdag, bedt om flere beregninger […]

Læs mere...