Værtsparret i Colosseum er kommet supergodt fra start

Anne Mette Egehave Jørgensen og Ali Hassan Moussa.
Anne Mette Egehave Jørgensen og Ali Hassan Moussa.
19. april 2022 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den 12. april lukkede værtsparret Anne Mette Egehave Jørgensen og Ali Hassan Moussa deres første gæster indenfor i det nyåbnede Colosseum på Sønder Havnegade og siden har de haft rigtigt travlt.

“Flere af gæsterne kender vi fra vores tid i takeaway-restauranten, Lillemor, her kommer helt nye gæster og så er en del af Colosseums tidligere gæster også vendt tilbage”, siger Anne Mette Egehave Jørgensen til SønderborgNYT.

Parret har tænkt sig grundigt om, inden de åbnede dørene for gæster og de har sat de retter på menukortet og de drikkevarer på hylderne, som de tror på, vil gøre kunderne glade og tilfredse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Colosseum er kendt for at servere Kong Fiddes Livret og den holder vi fast ved. Det nye er, at vi laver den i en bedre kvalitet, fordi vi bruger de rigtige råvarer”, siger Ali Hassan Moussa til SønderborgNYT.

Stjerneskud er også noget, der tidligere trak kunder til Colosseum.

“Og nu hedder det Havneskud og det er lidt anderledes end tidligere”, siger Ali Hassan Moussa og fortæller om en madoplevelse fra hans barndom:

“En af de første gange, jeg var med på restaurant i Danmark, fik jeg ristet franskbrød og det skuffede mig, fordi jeg mere er til rugbrød. Med årene har jeg erfaret at franskbrød ikke bidrager med noget, når det gælder smørrebrød, men det gør rugbrød derimod. Og vores Havneskud er med smørstegt rugbrød, som sammen med vores egne olier og vores hjemmelavede mayonnaise giver en rigtig god smag”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Colosseum kan du få mange af de kendte danske retter, men de alle har fået et lille tvist, så de er mere spændende end tidligere.

“Vi leger med smagene”, siger Ali Hassan Moussa.

På Colosseum har menuen fået et ekstra nøk opad for at ramme restaurantniveau.

“Vi kommer til at servere alle de danske klassikere til frokost og aften”.

Anne Mette Egehave Jørgensen fortæller, at Colosseum har et rigtigt stort udvalg af snapse.

“Vi har de gode mærker fra Bornholm plus klassikerne og vi kan sagtens servere en god ‘flyversjus’, hvis nogen skulle have lyst til en”, siger hun og tilføjer, der naturligvis også er et udvalg af vine, øl og vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Colosseum er, som de øvrige restauranter også er det, på udkig efter ekstra personale til både køkken og servering.

“Vi vil gerne have nogle mennesker med erfaring og også gerne nogen uden”, siger parret og fortæller, at de er klar til at lære de ‘grønne’ op, så gæsterne får en god oplevelse, når de besøger restauranten.

Både Anne Mette Egehave Jørgensen og Ali Hassan Moussa er vokset op i Sønderborg og har været en del år væk fra byen for at dygtiggøre sig. Begge er uddannet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby – hun som receptionist på Hotel Hilton og Ali Hassan Moussa som kok på bl.a. den Michelin-præmierede Den Røde Cottage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parret var frem til 2020 et ubeskrevet blad som gastronomiske iværksættere, men med deres take away Lillemor fik de stor succes på trods af corona-nedlukninger.  Det gav dem erfaringerne og modet til at overtage værtsskabet på Colosseum.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...