Valg-indlæg: Politistationen i Sønderborg skal være døgnåben

31. maj 2019 FV19

Folketingskadidat Jan Rytkjær Callesen, skriver:

I Sønderborg er der, ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik, 1,5 anmeldte indbrud i private hjem om dagen i 1. kvartal 2019.

I Aabenraa var der 0,5 anmeldte indbrud i private hjem om dagen.

Sønderborg ligger forsat på  2015-niveauet.

Sammenligner man med Aabenraa, så var der i 2015 næsten   dobbelt så mange indbrud i private hjem, som der er nu i 2019  i 1. kvartal.

Det kunne være endnu et tegn på, at det en opgradering af Sønderborg Politistation til døgnåben, der kan være løsningen.

Risikoen er for lille for indbrudstyvene.

Anmeldelser af indbrud i private hjem i Region Syddanmark faldt i 1. kvartal 2019 i forhold til 2015 med 14 procent, i Midtjylland var faldet 36 procent  og i København 25 procent, men i Sønderborg da er anmeldte indbrud i private hjem i samme tidsrum steget med 1,5 procent.

Sønderborg er atypisk og det skaber utryghed for borgerne.

Det også en af grundene til at jeg, i det nye Folketing, vil arbejde for at få døgnåbent på flere politistationer, blandt andre den i Sønderborg, så borgerne igen kan føle sig mere trygge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...