Valg: Statsskole-eleverne sendt til urnerne til et prøvevalg

12. november 2013 Uncategorized

Tirsdag formiddag indtog politikerne Statsskolen, hvor tæt på 500 elever mere eller mindre frivilligt lagde ører til en lang række valgtaler, inden der blev plads til spørgsmål fra salen. Efter at have lyttet til kandidaterne, som var inviteret af to elever, der er initiav-tagere til debatten, blev eleverne bedt om at stemme og resultatet kommer sidst på dagen på Statsskolens hjemmeside.

Jørgen Jørgensen fra SF var bestemt på hjemmebane og høstede flotte bifald.

Jørgen Jørgensen fra SF var bestemt på hjemmebane og høstede flotte bifald.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Er det særligt troværdigt, at Venstre først er med til at tage buskort fra os og nu vil give os dem igen allerede på Byrådsmødet onsdag, spørger en elev, der er ret sikker på, at det er det, der hedder valgflæsk.

– Vi har snakket om de buskort i lang tid i Venstre og vi nåede frem til, at det vil være det rigtige, siger Peter Hansen.

SF og Socialdemokraterne synes, det ligner, at Venstre snuppede deres forslag få timer efter, at de havde meldt det ud i pressen.

Nu er valget andet og mere end buskort. Også det kommende Studenterhus blev vendt – og der var ingen grænser for, hvad politikerne ville stoppe ind i det af offentlige ansatte. Faktisk bar det lidt præg af blive til en slags SFO for unge over 18.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I skal måle dem, der er i Byrådet i dag på det, som de har lavet i de seneste fire år. Stephan Kleinschmidt har været flere end fem år om at komme med et Studenterhus og så er det bare et mini-studenterhus. Hvis det er godt nok, så stem på ham igen. Er det ikke, så vælg nye mennesker ind i Byrådet, siger Kristian Myrhøj fra Radikale.

– Og så skal i huske på, at det næste Byråd skal skabe alt det, som i gerne vil vende tilbage til, når i har været ude og uddanne jer andre steder i landet og verden, siger Trine Lindén fra Konservative. Hun lover at hjælpe alle dem, der vender hjem til Sønderborg for at starte egen virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Se flere billeder fra valgmødet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.466550596798626.1073741952.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...