Valg: Statsskole-eleverne sendt til urnerne til et prøvevalg

Arkivfoto
Arkivfoto
12. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag formiddag indtog politikerne Statsskolen, hvor tæt på 500 elever mere eller mindre frivilligt lagde ører til en lang række valgtaler, inden der blev plads til spørgsmål fra salen. Efter at have lyttet til kandidaterne, som var inviteret af to elever, der er initiav-tagere til debatten, blev eleverne bedt om at stemme og resultatet kommer sidst på dagen på Statsskolens hjemmeside.

– Er det særligt troværdigt, at Venstre først er med til at tage buskort fra os og nu vil give os dem igen allerede på Byrådsmødet onsdag, spørger en elev, der er ret sikker på, at det er det, der hedder valgflæsk.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har snakket om de buskort i lang tid i Venstre og vi nåede frem til, at det vil være det rigtige, siger Peter Hansen.

SF og Socialdemokraterne synes, det ligner, at Venstre snuppede deres forslag få timer efter, at de havde meldt det ud i pressen.

Nu er valget andet og mere end buskort. Også det kommende Studenterhus blev vendt – og der var ingen grænser for, hvad politikerne ville stoppe ind i det af offentlige ansatte. Faktisk bar det lidt præg af blive til en slags SFO for unge over 18.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I skal måle dem, der er i Byrådet i dag på det, som de har lavet i de seneste fire år. Stephan Kleinschmidt har været flere end fem år om at komme med et Studenterhus og så er det bare et mini-studenterhus. Hvis det er godt nok, så stem på ham igen. Er det ikke, så vælg nye mennesker ind i Byrådet, siger Kristian Myrhøj fra Radikale.

– Og så skal i huske på, at det næste Byråd skal skabe alt det, som i gerne vil vende tilbage til, når i har været ude og uddanne jer andre steder i landet og verden, siger Trine Lindén fra Konservative. Hun lover at hjælpe alle dem, der vender hjem til Sønderborg for at starte egen virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Se flere billeder fra valgmødet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.466550596798626.1073741952.271358109651210&type=1

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...