Valg: Trine Lindén er ildsjælen der kæmper for iværksætterne

18. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Der skal fuld fokus på de mange små og mellemstore virksomheder og så skal der gøres meget mere for iværksætterne. Og for at sikre det får fokus, så skal Byrådet have styr på, hvad SET og andre i netværket omkring erhvervsvirksomhederne i Sønderborg gør og ikke gør.

– Der skal ganske enkelt noget mere krudt på, siger iværksætteriets frontkæmper, Trine Lindén, der stiller op til kommunalvalget for de Konservative. Hun har et virkeligt godt kendskab til værksætteriet, hvor hun er en af flere i det frivillige rådgivernet, der ganske gratis strør om sig med gode råd og vejledning til de mennesker, der prøver at løbe egen virksomhed i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kort sagt er Konservative fortalere for, at der tages afsæt i den virkelighed, der er – og den siger, at iværksættere har det rigtigt svært.

Vi svigter de nye

– Jeg synes helt klart, vi skal holde nye virksomheder i hånden det første år eller to, fordi det er i den tid, det for alvor er svært for dem, siger Trine Lindén. Der er masser af hjælp at hente, når ideer skal udvikles og frem til cvr-nummeret er bestilt.

Trine Lindén brænder for iværksætteri.

Trine Lindén brænder for iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De iværksættere, der når så langt, at de får et cvr-nummer, står på Herrens Mark indtil de enten giver op eller er så succesfulde, at de kan udvide og ansætte flere, siger den erfarne rådgiver. Virksomheder der skal vækste, kan også få rådgivning fra netværket.

Trine Lindén er sikker på, at endnu flere iværksættere ville klare skærene, hvis der blev guidet gennem længere tid – og så kunne antallet af små og mellemstore virksomheder vokse.

– Og det betyder jo arbejdspladser og flere skattekroner i kommunens kasse, siger hun og tilføjer, at alle virksomheder, store som små, er værdifulde.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er jo ikke mening i at bruge skattepenge på at servicere store og solidt forankrede virksomheder, der selv har alt det know how, de har brug for, siger hun. Og faktisk er det i tråd med, at der skal tiltrækkes nye virksomheder – og de kommer ikke, når økonomien bruges på scenarier, for at de super højtuddannede kan mødes med de store virksomheder.

Maskinarbejdere i Byrådet

Trine Lindén ser gerne et meget stærkt erhvervsudvalg, hvor der sidder politikere, som har stor lyst til at arbejde tæt sammen med alle slags erhvervsdrivende. Hver eneste arbejdsplads er vigtig – også selvom det ikke er ingeniør- eller direktørjobs.savner_du

Artiklen fortsætter under annoncen

– Erhvervsudvalget er maskinrummet, hvorfra de folkevalgte skal holde styr på, at der hele vejen rundt arbejdes hen imod at trække flere virksomheder til og også at sikre iværksættere det helt rigtige tilløb. Og vejen til fremtiden er at servicere de mange små håndværkere og forretninger, så de ikke giver op, siger Trine Lindén.

– En af måderne er at skræddersy offentlige udbud, så de små kan være med til at byde ind på opgaverne, siger Trine Lindén.

Partiet

Det Konservative Folkeparti har været gennem en forvandling, så det bliver vælgerforeningen, der klæder de eventuelle byrådsmedlemmer på til opgaverne. De folkevalgte bliver vælgerforeningens stemme i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og jeg os som et erhvervsvenligt, menneskeligt og ansvarligt borgerligt alternativ til fløjene siger Trine Lindén. Hun bedyrer, at en stemme til kandidaterne eller partiet er en stemme for konservativ politik.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...