Valget er i gang – 33 unge stemte efter bordfodbold og valgbus

25. oktober 2017 KV2017

Der blev sat krydser og spillet bordfodbold, da Sønderborg Kommune satte gang i anden fase i kampagnen for at få unge til at stemme til kommunalvalget den 21. november. I kantinen på EUC Syd havde kommunens ungekoordinator opstillet et bordfodboldbord påklistret budskabet om at stemme og gik i dialog med de unge.

I kantinen på EUC Syd havde kommunens ungekoordinator opstillet et bordfodboldbord påklistret budskabet om at stemme og gik i dialog med de unge

Ønskede de unge at brevstemme med det samme, kunne de gå direkte ud i valgbussen udenfor, hvor medarbejdere fra Borgerservice stod klar til at tage imod og 33 gik direkte ud og stemte. Både dialogen og de konkrete stemmer glæder den valgansvarlig i Sønderborg Kommune, Betina Wichmann Knudsen:

”De unge er en svær målgruppe at nå, så det er opløftende at se dem bruge pauserne på at stemme. Ved at stille op på uddannelserne, gør vi det let for de unge i stedet for, at de skal møde op på et bestemt tidspunkt på en bestemt dag for at stemme”, fortæller valgansvarlig Betina Wichmann Knudsen i en pressemeddelelse.

Valgbus og ungekoordinatoren vil de kommende uger besøge alle kommunens ungdomsuddannelser. Derudover vil valgbussen også være at finde foran dagligvareforretninger i hele kommunen. Kommer man forbi Borgerservice i Nordborg, Gråsten og Sønderborg, kan man også stemme der i åbningstiden.

Kun lidt over halvdelen af de unge mellem 19 og 29 i Sønderborg kommune stemte til kommunalvalget i 2013. Det er væsentligt færre end i de ældre aldersgrupper, konstaterer Betina Wichmann Knudsen:

”Vi er nødt til at få de unge med. Ellers forsvinder traditionen med at stemme og være en del af demokratiet på sigt. En undersøgelse viser, at 21% af de unge mellem 17 og 24 ikke ved, hvilken indflydelse kommunen har på deres hverdag – det prøver vi at vise dem i denne kampagne”, fortæller Betina Wichmann Knudsen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk