Vandretur under temaet ‘Fra kilde til hav’

30. oktober 2019 Gråsten

Naturvejlederne Sønderborg, Vandplejen og Sønderborg Forsyning inviterer, på søndag fra kl. 10, til en anderledes vandretur i Gråsten Skovene. Temaet for turen er ”fra kilde til hav”, alle er velkommen, og det er ganske gratis.

Kom med ud i den flotte efterårsskov, hør om og lyt selv til vandets vej gennem naturen. Vi vil fortælle om, hvor det rene danske drikkevand kommer fra, om livet i bækken, hvor vandet bevæger sig igennem naturen og om vandets betydning for naturen og mennesker,” siger naturvejleder Tobias Præstholm Ehmsen, som sammen med Susanne Vesten fra Sønderborg Forsyning og Per Bangsgaard fra Vandplejen, guider turdeltagerne igennem skoven og dagens program, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turen går blandt andet forbi det nye vandværk og en ny vandboring, og her er det Susanne Vesten fra Sønderborg Forsyning, der fortæller om vandets vidunderlige vej fra kilde til borger. Per Bangsgaard fra Vandplejen fortæller om livet i vandet og om, hvordan vi mennesker er en del af livet i vandløbet, når vi for eksempel restaurerer vandløb og analyserer bestanden af dyr i vandløbene.

Naturvejleder Tobias Præstholm Ehmsen guider og fortæller om dyr og planter.

Vandreturen ender, hvor vandløbet ender – ved Nybøl Nor, hvor det ferske vand møder norets salte vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke nødvendigt med tilmelding, og alle er velkommen søndag den 3. november kl. 10, hvor turen starter fra Kirkegårdsvej 49a, vandværket, i Gråsten.

Turen varer ca. to timer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...