Varmebølge, grill og vin

24. maj 2018 Samfund

Maj måned styrer mod varmerekord.  Der ikke målt en varmere maj nogensinde, siden DMI begyndte sine målinger for 145 år siden og indtil nu har vi oplevet 10 sommerdage, hvor vi sidste år kun fik 13 sommerdage.

Vejret er perfekt vejr til udeliv, grillhygge eller bare nyde et glas vin.

Men hvilken vin skal der vælges?

”Smag er meget individuelt, men hvis jeg skal anbefale en Rosévin så prøv Cote Des Roses som er en meget liflig Rosévin med toner af sommerbær, pink grape, solbær og blomster og så i øvrigt udformet med en flaskebund som en rose”, siger Henning Petersen fra Vinspecialisten i Perlegade til SønderborgNYT.

Og når grillen skal tændes og vinen til de røde bøffer skal findes, så anbefaler Henning Petersen Frontier Red:

”En rigtig lækker, ærlig og karakterfuld rødvin, som er stærk og fyldig med en smag af solmodne røde bær, krydderier, vanilje og egetræ,” anbefaler Henning Petersen.

Mange kunder spørger også om, hvad forskellen egentlig er på en rosévin og en hvidvin, bortset fra farven:

”De fleste rosévine er produceret på røde druer, hvor skallerne fjernes få timer efter gæringen er begyndt og det er drueskallerne, der afgiver lidt garvesyre til mosten og derfor får vinen den karakteristiske lyserøde farve”, siger Henning Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af sol

Og når vi nu er ved vejret, så fortæller DMI, at vi fortsat får varmt og solrigt vejr med temperaturer op mellem 22 og 26 grader, ved kyster med pålandsvind lidt lavere. Vinden frisker op i løbet af torsdagen og bliver let til frisk omkring øst – ved kysterne stedvis op til hård vind.

Torsdag aften masser af sol og i nat mest klart vejr med temperaturer ned mellem 10 og 15 grader. Vinden aftager og bliver svag til jævn omkring øst.

Weekenden byder på masser af sol med temperaturer omkring de 25 gader – indimellem overskyet, særligt fredag aften og natten til lørdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...