Varmeprisen i Augustenborg stiger fra 1. november

25. oktober 2021 Augustenborg

Med virkning fra 1. november 2021 hæves varmeprisen for forbrugere i det tidligere Augustenborg Fjernvarmes forsyningsområde derfor fra de nuværende 437,50 kr./MWh til 480 kr./MWh. Prisen for øvrige forbrugere i Sønderborg Varme forbliver uændret i 2021.

Selvom Sønderborg Fjernvarme og Augustenborg Fjernvarme nu er lagt sammen, så kan priserne mellem de to selskaber ikke harmoniseres før rørledningen mellem Sønderborg og Augustenborg er færdig. Indtil da er fjernvarmeforsyningen til de tidligere forbrugere i Augustenborg Fjernvarme alene baseret på naturgas og el-markedet, og de voldsomme stigninger på el og naturgas slår derfor også igennem på omkostningerne for at producere varme til disse forbrugere, skriver Sønderborg Varme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom alle forventer, at de høje energipriser fortsætter gennem hele fyringssæsonen, forventer vi ikke det får væsentlig betydning for Sønderborg Varmes prissætning i 2022. Vi har flere forskellige produktionsanlæg og langt den største del af varmen produceres ved forbrænding af restaffald og biomasse, hvor priserne er stabile.

Rørledningen mellem Sønderborg og Augustenborg forventes færdig i løbet af sommeren 2022, og først da kan priserne mellem Sønderborg og Augustenborg harmoniseres. Energiprisernes himmelflugt vil derfor desværre også betyde, at det harmoniseringsbidrag, forbrugerne i det tidligere Augustenborg Fjernvarme skal betale som en del af sammenlægningen, bliver højere end der blev nævnt på sommerens generalforsamlinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor meget højere kan først fastlægges endeligt i december 2021, hvor budgettet for 2022 godkendes af bestyrelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk