Vejret skal optimere energiforbruget i andelsboligforening i Sønderborg

30. november 2021 Samfund
Foto: Pressefoto, ProjectZero
Foto: Pressefoto, ProjectZero

Sønderborg Andelsboligforening bliver i de kommende fire år centrum for et EU-demoprojekt, hvor der skal testes nye digitale løsninger og teknik til regulering af fjernvarmen i 432 almene boliger og lokalt i fjernvarmenettet. Det skriver ProjectZero.

Demonstrationsprojektet passer godt ind i Sønderborg Kommunes ambitioner om at koble energisystemerne sammen og vil også bringe boligforeningerne helt i front på klimaområdet, siger borgmester Erik Lauritzen:

”EU-projekter har gennem mange år tilført os værdifuld viden, internationale relationer, stærke universitets- og partnerkompetencer og økonomi til at realisere ProjectZero-visionen. Jeg er sikker på, at dette projekt ikke bliver nogen undtagelse. Sønderborg-områdets mange førende virksomheder inden for grønne teknologier og energieffektive løsninger betyder, at der afprøves mange løsninger i området for at reducere CO2-udledningen. Det er til glæde for os, men også globalt, fordi integrerede energisystemer udnytter klodens begrænsede ressourcer effektivt,” siger borgmester Erik Lauritzen til ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Demonstrationsprojektet er en del af et EU-støttet projekt, hvor 35 partnere fra syv lande vil udvikle og demonstrere energi- og klimavenlige løsninger i lokale bysamfund og forventningen er, at demonstrationsprojektet vil yde et væsentligt bidrag til EU’s mål om at reducere energien i bygninger med 50-55 procent, uden at det går ud over komforten.

I projektet er det blandt andet digitale løsninger der skal i brug til at forudsige temperaturbehovet i det lokale fjernvarmenet ud fra forventet forbrug i bygningerne og den lokale vejrudsigt  skal få fleksibiliteten bragt i spil i energisystemerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om puljen og hvordan der kan søges på ProjectZeros hjemmeside.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...