Velfærden kan forbedres ved at der kommer jobs til ledige

8. oktober 2015 Erhverv

Ifølge Det Økonomiske Råd er antallet af borgere på offentlig forsørgelse steget fra ca. 200.000 i 1960’erne til ca. 800.000 i dag. Det fremgår samtidig, at der siden midten af 1990’erne er sket et fald i gruppen på omkring 200.000 personer, og at faldet hovedsageligt skyldes gennemførte arbejdsmarkedsreformer.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er afgørende, at samfundet fastholder fokus på at bringe antallet af personer på indkomstoverførsler ned gennem arbejdsmarkedsreformer og en aktiv beskæftigelsesindsats med stor involvering af virksomhederne”, siger KL’s administrerende direktør, Kristian Wendelboe.

Ud over de personlige og sociale gevinster, der er ved at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, skal vi jo huske, at pengene tages fra den samme kasse, som går til betaling af vores velfærd. Så jo bedre vi som samfund er til at få flest muligt i den erhvervsaktive alder til at deltage på arbejdsmarkedet, desto større råderum vil der være til velfærd,” siger Kristian Wendelboe i en pressemeddelelse..

I stedet for ene og alene at beskæftige sig med ydelsesniveauernes betydning, efterlyser Kristian Wendelboe derfor en analyse fra vismændene, som går i dybden med, hvordan man grundlæggende kan få øget arbejdsudbuddet, så gruppen af erhvervsaktive, der står uden for arbejdsmarkedet, bliver reduceret. Altså at der er et arbejde til dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...