Venstre besøger ghettoområdet: Der skal rettes op på fejlslagen integrationspolitik

19. august 2020 Politik

Som optakt til Venstres folketingsgruppes sommergruppemøde, besøger byrådsmedlem Daniel Staugaard,  det lokalvalgte folketingsmedlem Ellen Trane Nørby og Venstres integrationsydelsesordfører, Morten Dahlin, torsdag ghettoområdet Nørager/Søstjernevej, der til december vil blive karakteriseret som en hård ghetto, efter området nu i de seneste knap fem år har været at finde på ghettolisten.

Hele 67 procent af indbyggerne i området har ikkevestlig baggrund og inden covid-19-nedlukningen var knap 45 procent af indbyggerne arbejdsløse, et tal som Coronakrisen forventes at have forværret yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også det problematiske boligområde Stenbjergparken får besøg af de tre politikere. Her vidner sidste weekends optøjer om, at problemerne fortsat er massive, og at situationen grundlæggende forværres af en fejlslagen integrationspolitik, som det socialdemokratisk-ledede byråd i Sønderborg fører.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse.

”Det er helt afgørende for sammenhængskraften i Danmark, at vi får gjort op med de ghettoområder på landkortet, hvor problemerne er massive, arbejdsløsheden tårnhøj, og utrygheden desværre også er høj. Derfor skal ghettoaftalen som vi lavede som VLAK-regering også i anvendelse i Sønderborg – med nedrivning af bygninger og krav om integration”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre Venstrepolitikere skal blandt andre mødes med administrationschef Toke Arndal fra SALUS Boligadministration i Nørager, hvor de skal drøfte nedrivning af boliger. Det blev nemlig muligt at ændre på bolig- og beboersammensætningen med den tidligere VLAK-regerings bredt vedtagne ghettopakke, når et ghettoområde huser mere 1.000 beboere – som det er tilfældet for Nørager.

Sværere ser det ud for Stenbjergparken. I dag huser parken 690 beboere – og det er altså ikke nok til, at parken kan omfattes af den nuværende ghettopakkes grænse på 1.000 beboere. Derfor er der behov for at se på, om ghettopakken er finmasket nok:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg synes, den seneste uge i Stenbjergparken viser os, at det må være på tide at få taget det endelige opgør med parallelsamfundene i Danmark. Jeg ser et potentiale i at stramme kriterierne, så grænsen for, hvornår der kan brydes op i bolig- og beboersammensætningen, sænkes, så den også omfatter de såkaldte ’mini-ghettoer’ som Stenbjergparken”, siger byrådsmedlem Daniel Staugaard forud for besøget.

Efter besøget i Nørager tager de tre Venstrepolitikere til Stenbjergparken, hvor de mødes med Verner Jochimsen, afdelingsformand for området. Her skal politikerne tale kriminalitet, parallelsamfund og de konkrete problemer i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis Danmark skal fortsætte med at være et land, hvor alle har lige og rige muligheder for at udleve sit fulde potentiale, så er der behov for, at vi får taget et absolut opgør – både med uromagerne og med Socialdemokratiets alt for blødsødne tilgang til integrationspolitikken lokalt såvel som nationalt”, siger Morten Dahlin, der ser frem til besøget og sommergruppemødet i Sønderborg.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk