Venstre: Byrådet skal stoppe kommunalisering af REVA

24. februar 2014 Politik

Venstres byrådsgruppe beder om at få et punkt optaget på byrådets dagsorden d.5. marts.

Punktet er: Stop for kommunalisering af REVA.

I budgetforliget for 2014 er der indlagt en besparelse på REVA på 2 millioner kroner.

Peter Hansen og Venstre vil lade REVA have den for, som REVA har i dag.

Peter Hansen og Venstre vil lade REVA have den for, som REVA har i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

På mødet i arbejdsmarkedsudvalget i januar 2014 havde forvaltningen fremlagt tre forskellige modeller. Et flertal i udvalget pålagde forvaltningen kun at arbejde videre med en kommunalisering af REVA.

Forslaget der er fremlagt på februar mødet indikerer klart, at der tidligst vil kunne laves en aftale fra 1 januar 2015 samt, at det vil være forbundet med store omkostninger til lokaler at kommunalisere REVA. Der er intet nævnt om den fremtidige drift samt hvordan man vil opnå en årlig besparelse på 2 mio. kroner. Det kan derfor allerede nu konstateres, at der IKKE vil kunne opnås en besparelse i 2014 som forudsat i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

REVA er en velfungerende organisation, som igennem årtier har hjulpet folk i arbejdsprøvning samt sikret arbejde til mennesker, der ikke kan fungere i det normale arbejdsmarked.

Venstres forslag:

Venstre foreslår, Byrådet beslutter at stoppe tiltagene om kommunalisering af REVA og i stedet søge forhandling med ledelsen om, hvordan man kan opnå sparemål for 1 mio. kroner årligt fremadrettet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...