Venstre: Byrådet skal stoppe kommunalisering af REVA

24. februar 2014 Politik

Venstres byrådsgruppe beder om at få et punkt optaget på byrådets dagsorden d.5. marts.

Punktet er: Stop for kommunalisering af REVA.

I budgetforliget for 2014 er der indlagt en besparelse på REVA på 2 millioner kroner.

Peter Hansen og Venstre vil lade REVA have den for, som REVA har i dag.

Peter Hansen og Venstre vil lade REVA have den for, som REVA har i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

På mødet i arbejdsmarkedsudvalget i januar 2014 havde forvaltningen fremlagt tre forskellige modeller. Et flertal i udvalget pålagde forvaltningen kun at arbejde videre med en kommunalisering af REVA.

Forslaget der er fremlagt på februar mødet indikerer klart, at der tidligst vil kunne laves en aftale fra 1 januar 2015 samt, at det vil være forbundet med store omkostninger til lokaler at kommunalisere REVA. Der er intet nævnt om den fremtidige drift samt hvordan man vil opnå en årlig besparelse på 2 mio. kroner. Det kan derfor allerede nu konstateres, at der IKKE vil kunne opnås en besparelse i 2014 som forudsat i budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

REVA er en velfungerende organisation, som igennem årtier har hjulpet folk i arbejdsprøvning samt sikret arbejde til mennesker, der ikke kan fungere i det normale arbejdsmarked.

Venstres forslag:

Venstre foreslår, Byrådet beslutter at stoppe tiltagene om kommunalisering af REVA og i stedet søge forhandling med ledelsen om, hvordan man kan opnå sparemål for 1 mio. kroner årligt fremadrettet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Opret Science kostgymnasium og EUX i Nordborg

27. oktober 2021 KV21

Der tales i denne tid om muligheden for at oprette en ungdomsuddannelse på Nordals, og det bakker vi fem partier helt op om. Men det må og skal være en uddannelse, der tilfører vores område noget nyt og ekstra, så det ikke bliver et tilbud, der bare flytter elever fra EUC syd og de gymnasiale […]

Læs mere...