Venstre: Derfor skal kursusafdelingen bo i Havnbjerg

30. maj 2013 Politik

Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen skriver:

På det lukkede byrådsmøde onsdag var det kommende uddannelse/kursus hus på Nordals på dagsordenen.
Det blev besluttet at flytte uddannelsesafdelingen fra det gamle Nordborg Rådhus til Havnbjerg Skole, hvor der er ledige og egnede lokaler.

Venstre støttede den løsning ud fra flere overvejelser.

Det var suverænt den billigste løsning både hvad drifts- og anlægsomkostninger angår. Forskellen til den anden løsning er et to-cifret millionbeløb til drift og anlæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi gik oprindeligt imod, at der skulle være sundhedshus i det gamle rådhus og ville hellere have, det var blevet nybygget ved siden af Kvickly i Nordborg. Så havde man opfyldt de ønsker, der er lokalt og havde undgået den situation vi nu er havnet i.

Vi gav i Venstre tilsagn om, at ville være med til at bevare kommunale arbejdspladser på Nordals. Havnbjerg er for os i denne sammenhæng Nordals.

Vi har mange ledige mursten i kommunen og vi har svært ved at forlige os med at få flere – medmindre der er tale om en økonomisk bedre løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil hellere være med til at bruge de penge, der ”spares” ved at flytte til Havnbjerg skole, til at investere i Nordals.
Der blev stemt på tværs af partier og det blev meget snævert. Det er selvfølgeligt ærgerligt, at vi ikke kan få en bred aftale om en sådan beslutning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...