Venstre: Desværre ingen opbakning til styrkelse af folkeskolen

26. september 2017 Politik

Kommunale budgetaftaler i Danmark er normalt præget af bred enighed og politiske forlig. Sådan blev det igen ikke i år i Sønderborg kommune, efter at den Socialdemokratiske flertalsgruppe på sidste forhandlingsmøde tirsdag aften blankt afviste, at tage bare ét af Venstres forslag med i budgetaftalen, så der kunne landes et bredt forlig.

“Venstre kom til budgetforhandlingerne uden ultimative krav, men med ønsker om at styrke folkeskolen, dagtilbud, landdistrikter og ældreområdet, men intet af det ville Socialdemokraterne være med til og derfor blev der ingen reelt bred aftale med deltagelse af Venstre”, siger Venstres borgmesterkandidat Peter Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen undrer sig over, at Socialdemokraterne ikke vil være med til at styrke folkeskolen, når tallene klart viser, at der er store udfordringer.

“35 procent af eleverne i folkeskolen bliver ikke erklæret uddannelsesparate, det er den største andel i hele Syd- og Sønderjylland, og samtidig ligger karaktergennemsnittet på folkeskolens afgangsprøve under landsgennemsnittet i både dansk, matematik og engelsk. For mig er det oplagt at vi skal tage initiativer på folkeskoleområdet som hurtigt kan gøre en forskel, desto mere skuffet er jeg over Socialdemokraternes blanke afvisning af at gøre noget”, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forud for budgetforhandlingerne har Venstre i Sønderborg kommune problematiseret, at Sønderborg kommune bruger 108 mio. kr. mere på administration end en dansk gennemsnitskommune. Et tal der er fordoblet i denne valgperiode.

Venstre mener at pengene kan bruges bedre til gavn for Sønderborg kommunes indbyggere. Derfor var navnet på vores budgetforslag også ’Fra bureaukrati til børn’, fordi vi foreslår at der over de kommende to år flyttes 50 mio. kr. fra unødigt bureaukrati og administration til folkeskole, dagtilbud, landdistrikter og ældreområdet, desværre var der ikke lydhørhed for Venstres forslag“, siger Peter Hansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 112, Sydals

Fodgænger ramt af bil

25. januar 2022 112

Mandag blev en fodgænger på parkeringsområdet ved Rema 1000 i Høruphav ramt en bil. “En 75-årig mand fra Hæruphavvar i gang med at bakke og han ramte fodgængeren”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Den 56-årige mand fra Sydals, som blev ramt af bilen, fik ingen skader.

Læs mere...