Venstre: Ellen Trane Nørby og Karsten Schøn holdt nytårstaler

25. januar 2016 Sundeved

Mandag eftermiddag bød kredsformanden for Venstre, Daniel Staugaard velkommen til en stor flok IMG_7262Venstremedlemmer, der troppede op til den årlige kur.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her kan ligesindede mødes og så skal vi høre Karsten Schøn fra byrådet og vores egen minister, Ellen Trane Nørby holde taler”, siger Daniel Staugaard. Der stod kransekagekonfekt og champagne klar. Men først til pausen mellem de to talere.

“Forresten er Ellen Trane Nørby den Venstrepolitiker, der fik næstflest stemmer til folketingsvalget her i syd. Kun Carl Holst fik flere og ham slår hun næste gang”, siger Daniel Staugaard.

Venstre vandt valget

Politiske eksperter siger ind imellem, at Venstre tabte folketingsvalget, men vandt regeringsmagten. Kommunalt gik det lige omvendt og det har byrådsmedlem Karsten Schøn bemærket:

Karsten Schøn har mærket, at selvom Venstre vand valget, så vandt Socialdemokraterne magten.

Karsten Schøn har mærket, at selvom Venstre vand valget, så vandt Socialdemokraterne magten.

“Venstre vandt valget her i kommunen, men vi mistede magten. Partiet gik fra fem til ni mandater, men kom ikke med i en flertalsgruppe”, siger han.

“Nu er vi halvejs gennem byrådsperioden og det er tiden til lige at se både frem og tilbage. Venstre har fået sine valgløfter ført ud i virkeligheden og det er jo glimrende. Vi har stillet for slag igen og igen”, siger Karsten Schøn, som mener, at når flertallet så blev trætte af at høre på Venstre, så fik gruppen sin vilje.

“Vi fik ændret SFO-taksterne, vi ville af med dækningsafgiften og nu bliver vandproblemerne i Skovmose løst”, siger Carsten Schøn.

Senest er Venstre gået med i budgetforliget og det betyder, at bolden er givet op til mange kampe med flertalsgruppen.

“Kommunen skal spare og det skal den gennem effektiviseringer og Venstre mener, at der passende kan kigges på de mange nyansættelser i selve Rådhuset”, siger Karsten Schøn.

Han understreger, der ikke skal beskæres med en grønthøster.

“Men vi skal have gået hele kommunens struktur efter”, siger han.

Næste periodeIMG_7260

“I april finder Venstre sin borgmesterkandidat og senere finder vi de kandidater, der stiller op til det kommende kommunalvalg. Og vi skal altså vinde borgm,esterposten. Det er alt andet lige fra den, at dagsorden i byrådet sættes”, siger Karsten Schøn.

Sønderborgs minister

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby lægger ud med at fortælle om fluygtningestrømmen, hvor det ifølge hendes oplysninger viser sig, at blot hver tredje asylansøger kommer fra Syrien.

“Og det viser jo, at skal vi hjælpe mennesker i nød, så skal det være i deres nærområde. Danmark hjælper krigsflygtninge og det skal vi gøre ved at hjælpe dem til at blive selvforsørgende. Får vi ikke integreret dem helt og fuldt, så får vi ikke råd til den velfærd, som vi kender i dag”, siger Ellen Trane Nørby.

Udflytning af job

“Store dele af københavnerpressen og selvfølgelig DJØF ser det som en katastrofe, at der er mennesker, der skal rejse fra København for at beholde jobbet. Jeg ser sådan på, at det er dejligt, der er ansatte i NaturErhvervsstyrelsen, der kommer til at opleve det skønne og Als. Og de der ikke vel. Tja. Synd for dem”, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby: Synd for de statsansatte, der ikke vil opleve Als.

Ellen Trane Nørby: Synd for de statsansatte, der ikke vil opleve Als.

Hun forklarer, at udflytningen af arbejdspladser handler om, at det ikke kun er i storbyerne, der skal være vækst

Succes-rækken

“Det går godt for regeringen. Vi er lige kommet igennem med en 16-punkts-plan for landbruget og et resultat mere er BoligJobordningen”, siger ministeren. Selv har hun bedt eksperter finde frem til, hvordan flere unge i fremtiden tager en ungdomsuddannelse.

“Det er skidt for de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse og det er også skidt for landet, de ikke gør det”, siger Ellen Trane Nørby.

galleri

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk