Venstre er ikke med i budgetforliget

18. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Venstre var onsdag inviteret til at forhandle Sønderborg Kommunens budget for 2015.

Peter Hansen og Venstre er ikke med i forlig om budgettet.

Peter Hansen og Venstre er ikke med i forlig om budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Venstre er det vigtigt, at der arbejdes med at få driften i kommunen i bedre gænge. Der er stadig en lang række rationaler og effektiviseringer der kan og bør nås. Vi har påpeget en lang række konkrete områder hvor der kan både konkurrence udsættes og effektiviseres. Flertalsgruppen ønsker ikke at gå længere end det der er lagt op til fra forvaltnigen.

Det eneste konkrete forslag man har, er at droppe det snuzel hus (følehus) som man besluttede sammen med SF sidste år og som giver en årlig besparelse på 1 mio. Borgmesteren siger, at man begynder at spare i 2016. Med andre ord som hans partiformand engang sagde, ”der kommer en løsning i morgen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet har man givet hinanden en stor gavebod ( listen er lang) og solder den skattestigning op, som de vedtog sidste år.

Man ønskede ej heller, at imødekomme vores ønske om en 75 % statsfinansieret skattesænkning på 20 mio. Man vil ikke betale prisen på ca. 5 mio. kroner som en skattesænkning ville koste på budgettet, for at få Venstre med. Det var åbenbart for svært, først at skulle sætte skatten op i Danmarks historiens største skattestigning, for så året efter at sætte den delvis ned igen med statstilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tankevækkende, at ud af et budget på 4,5 mia. er prisen på 5 mio. for høj, for at sikre et bredt forlig om budgettet og arbejdsro det næste år. Med det budget som flertalsgruppen nu vedtager, vil kommunen fattes penge i løbet af denne valgperiode og det vil betyde at flertallet enten bliver nødt til at sætte skatten op igen eller lave massive besparelser, når vi når frem til 2016/2017 budgettet.

Der havde rettidig omhu været rart.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...