Venstre er ikke med i budgetforliget

18. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Venstre var onsdag inviteret til at forhandle Sønderborg Kommunens budget for 2015.

Peter Hansen og Venstre er ikke med i forlig om budgettet.

Peter Hansen og Venstre er ikke med i forlig om budgettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Venstre er det vigtigt, at der arbejdes med at få driften i kommunen i bedre gænge. Der er stadig en lang række rationaler og effektiviseringer der kan og bør nås. Vi har påpeget en lang række konkrete områder hvor der kan både konkurrence udsættes og effektiviseres. Flertalsgruppen ønsker ikke at gå længere end det der er lagt op til fra forvaltnigen.

Det eneste konkrete forslag man har, er at droppe det snuzel hus (følehus) som man besluttede sammen med SF sidste år og som giver en årlig besparelse på 1 mio. Borgmesteren siger, at man begynder at spare i 2016. Med andre ord som hans partiformand engang sagde, ”der kommer en løsning i morgen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet har man givet hinanden en stor gavebod ( listen er lang) og solder den skattestigning op, som de vedtog sidste år.

Man ønskede ej heller, at imødekomme vores ønske om en 75 % statsfinansieret skattesænkning på 20 mio. Man vil ikke betale prisen på ca. 5 mio. kroner som en skattesænkning ville koste på budgettet, for at få Venstre med. Det var åbenbart for svært, først at skulle sætte skatten op i Danmarks historiens største skattestigning, for så året efter at sætte den delvis ned igen med statstilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tankevækkende, at ud af et budget på 4,5 mia. er prisen på 5 mio. for høj, for at sikre et bredt forlig om budgettet og arbejdsro det næste år. Med det budget som flertalsgruppen nu vedtager, vil kommunen fattes penge i løbet af denne valgperiode og det vil betyde at flertallet enten bliver nødt til at sætte skatten op igen eller lave massive besparelser, når vi når frem til 2016/2017 budgettet.

Der havde rettidig omhu været rart.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2022 Politik, Sønderborg

Ændret vedligeholdelse af grønne området gavner biodiversiteten og økonomien

8. december 2022 Politik

Tidligere på året så Natur-, Klima- og Miljøudvalget på mulighederne for at justere driften af de grønne områder for at gavne levevilkårene for planter, dyreliv og insekter. I forbindelse med budgettet har det desuden været en bunden opgave at finde besparelser på den grønne drift. Det har derfor været afgørende, at omlægningen at vedligeholdelsen afrabatter […]

Læs mere...