Venstre fejrede Grundloven på Rønhave på Kær

5. juni 2021 Politik

I dag hejses der flag landet over for at markere Grundlovsdag for 172. gang og Venstre var traditionen tro på gården Rønhave på Kær.

Her talte både Venstres næstformand og regionsrådsformand, Stephanie Lose, og Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby.

Borgmesterkandidatens tale tog afsæt i vores grundlovssikrede rettigheder i relation til det forgange Coronaår – samt kommunalvalget, der venter til november.

”Grundlovsdag er jo en fejring af de frihedsrettigheder, der på flere områder er blevet lagt i dvale under Coronakrisen. Derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab bruger dagen på at markere, at vores hverdag stadig ikke er tilbage og at vi ønsker det hurtigst muligt”, forklarede Ellen Trane Nørby i sin tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også uddannelser i hele landet og forbedret bosætning er noget Venstres borgmesterkandidat brugte sin taletid på. For med et tab på 389 indbyggere netto alene det seneste år og 1.433 i alt i de seneste to kommunalvalgsperioder, så er der i den grad brug for forandring.

”Uddannelse og undervisning er blandt det, der skal bære Danmark videre. Hvis vi skal sørge for, at Danmark ikke knækker midt over, skal vi forpligte os på at der findes attraktive uddannelser med stærke studiemiljøer over hele landet. Og de kampe for flere uddannelser, eller kampen for infrastrukturinvesteringer i en Als-Fyn-forbindelse, vores lufthavn, eller timesdrift med toget med flere, dem skal vi tage på tværs af politiske skel, for ellers når vi ikke i mål. Og med den massive fraflytning, der har været i Sønderborg kommune de seneste to valgperioder, så er der i den grad brug for handling, ikke bare snak”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...