Venstre fik ikke held med en hurtig proces for Sønderborg Kaserne

1. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune har i december sat en proces for Sønderborg Kaserne i gang og i januar holdt byrådet et temamøde, der handlede om, hvad kasernen kan bruges til.

Venstre bad på onsdagens byrådsmøde om, at byrådet bestemte sig for at lave en principiel beslutning om, at det er de kommunale forvaltninger, der skal bo i de gamle bygninger – og så kunne forvaltningen begynde at regne på, hvad det kommer til at koste.

“Vi har haft et temamøde og vi blev enige om, der er nogle ting, som forvaltningen skal undersøge. Det vil være klart til det temamøde, som vi har aftalt at holde i marts”, siger borgmester Erik Lauritzen i sit oplæg til behandlingen af Venstres forslag. Aftalen er, at der tages en principbeslutning efter temamødet i marts.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af forslag

“Der er tidligere kommet masser af forslag og de allesammen handler om, at kommunen skal ind og finansere driften af dem. Så efter temamødet stod det lysende klart for Venstre, at det rigtige vil være at bruge bygningerne til vores forvaltninger”, siger borgmesterkandidat Peter Hansen fra Venstre. Han forklarer, at der kommer penge ind i form af sparet husleje fra lejede lokaler, som i dag huser dele af forvaltningerne. Der vil også blive frigjort lokaler, som kommunen kan sælge.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Venstre synes vi, der har været rigtigt meget proces og bortset fra en Politiskole, så er den bedste løsning at flytte forvaltninger ind. Så lad os beslutte at gå den vej og lade være med at bruge mere tid og flere penge på proces”, siger Peter Hansen.

Fælleslisten undres

Fælleslistens borgmesterkandidat, Aase Nyegaard, undre sig over Venstres forslag:

“Vi har jo aftalt, hvordan forløbet skal være, så det undrer mig, at Venstre tror, der er et enigt byråd, der vil stemme for deres forslag”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Slesvigsk Parti ser Stephan Kleinschmidt ikke forvaltningerne som den eneste løsning i kasernebygningerne.

“Måske kan vi sælge nogle af bygningerne og så lade andre tænde lys i vinduerne”, siger han.

Flertalsgruppen og Dansk Folkeparti gik imod Venstres forslag, som dermed faldt til jorden.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...