Venstre fik opbakning til en Uddannelsesfond

7. maj 2014 Erhverv

– Det har nærmest været traumatisk at se, hvor meget, der er forsvundet fra Sønderborg den seneste tid, siger Peter Hansen i Byrådssalen. Og Venstre mener, der skal gøres noget, hvis fremtiden skal sikres.

Peter Hansen fik hele Byrådet bag ideen om en Uddannelsesfond.

Peter Hansen fik hele Byrådet bag ideen om en Uddannelsesfond.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil have en Uddannelsesfond og så skal vi arbejde på at tiltrække vækst, siger han til sine byrådskolleger. Når der er penge i baghånden, så bliver der lyttet, når man spørger for eksempel SDU, om de vil sætte gang i en ingeniøruddannelse i Sønderborg.

– Hvis ikke SDU vil være med, så kan vi spørge universitetet i Aalborg eller syd for grænsen, siger Peter Hansen.

Helge Larsen siger, at en Uddannelsesfond har stor signalværdi: Der er penge bag vores ønsker. Jeg vil abejde hårdt for, at vi alle tager et ansvar for vores egen sundhed, siger Helge Larsen, sundhedsudvalgs-formand.

Helge Larsen siger, at en Uddannelsesfond har stor signalværdi: Der er penge bag vores ønsker.
Jeg vil abejde hårdt for, at vi alle tager et ansvar for vores egen sundhed, siger Helge Larsen, sundhedsudvalgs-formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en lille omformulering teksten til forslaget, så gik hele Byrådet ind for, at der skal etableres en uddannelsesfond.

– Forslaget om en fond er interessant, men kan ikke stå alene, siger borgmester Erik Lauritzen.

– Vi ved, at uddannelser er vejen til vækst, fordi de studerende kan samarbejde med erhvervslivet, mens de læser og nogle af dem kan arbejde her, når de står med deres eksamensbevis, siger Helge Larsen. Han advarer dog om, at der ikke er nogen grund til at drømme om, at universiteterne flytter de traditionelle uddannelser til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men fra SDU vil der blive kigget meget på, at der er penge bag vores ønsker, siger han. Og det er netop det signal, som Peter Hansen og Venstre ønsker at sende med den kommende fond.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Statsministeren udskriver folketingsvalg – her er de lokale kandidater

5. oktober 2022 FV22

Statsminister Mette Frederiksen har netop udskrevet folketingsvalg og valgdagen er sat til den 1. november. I Sønderborg Kommune stiller seks lokale folketingskandidater op: Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Benny Engelbrecht stiller op for Socialdemokratiet, Byrådsmedlem Bo Kleis Christensen stiller op for Nye Borgerlige, Chris Preuss stiller op for Venstre, Dorthe Wildt stiller op for Liberal […]

Læs mere...