Venstre har lavet deres eget budgetforslag

22. september 2021 KV21

Venstre fortæller, at de ønsker en kommune i vækst og udvikling og partiet vil styrke kerneområderne, hvor der er behov og give størst mulig valgfrihed for borgerne og mere frihed under ansvar for medarbejderne.

Derudover ønsker Venstre en kommune, der er mere i balance og hvor flere projekter rundt i kommunen understøttes og sættes i gang. Det gælder også, at der lokalplansmæssigt sikres fremdrift og udvikling af by-strategierne og at der løbende kan laves ændringer i lokal- og kommuneplaner, som kan sikre udvikling i hele kommunen og understøtte private investeringer og arbejdspladsskabelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I områdebyer som Gråsten og i Broager hvor Bystrategien er beskrevet og vedtaget af Byrådet for lang tid siden, skal der være øget fokus på sætte gang i planer for boligudvikling, som kan indgå i det førstkommende kommuneplanstillæg.

Det ønsker Venstre at skabe rammerne for at ændre efter kommunalvalget – for desværre har der ikke været vilje til at rydde reelt op i bureaukrati og centralisering under det nuværende flertal, lyder det fra partiet.

Venstres budgetforslag afspejler også en afbalanceret udvikling imellem land og by med ’Hertugbyen Augustenborg’ som nyt fyrtårnsprojekt som efterfølger for ”Byens Havn” i Sønderborg, i takt med, at den er færdigrealiseret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer, at Venstre ønsker, at kommunen overholder de aftalte rammer mellem KL og regeringen, såvel som at Sønderborg Kommune overholder de vedtagne økonomiske målsætninger – herunder størrelsen af kassebeholdningen. Derfor bekymrer det også Venstre, at kassebeholdningen – trods de af flertallet besluttede skattestigninger i 2013 – på få år er skrumpet fra over 500 millioner kroner til kun 35 millioner kroner i overslagsårene i det administrative budgetforslag, som borgmesteren har lagt frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre ønsker allerede nu en yderligere en administrativ driftsreduktion på 5 millioner i 2022 ud over de planlagte årlige besparelser på 15 millioner kroner i overslagsårene. Venstre ser det ikke som urealistisk at reducere administrationsomkostninger, så de kommer nærmere landsgennemsnittet.

“De 5 millioner kroner, der spares, ønsker Venstre at bruge til at løfte kvalitet og trivsel på folkeskoleområdet samt på at øge trafiksikkerheden omkring skoler og daginstitutioner”, siger partiets borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover ønsker Venstre at styrke indsatsen for at få flere ikke-vestlige indvandrere i job. Her ligger Sønderborg Kommune ifølge Venstre i dag desværre dårligst i Sydjylland, når det handler om at have ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse.

Venstre ønsker også et skarpere fokus på projektforløb og projektansættelser i kommunen, fordi de områder er vokset betydeligt gennem de seneste valgperioder.

Venstre har en længere liste med over det, som de ønsker bliver prioriteret i det kommenede budget, som forhandles i disse dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg kan sådan set ikke pille noget ud og sige, at det er mere eller mindre vigtigt end de øvrige ting. Vi i Venstre vil jo gerne have sat handling på ordene om bystrategierne i centerbyerne, vi vil gerne have mere ‘Vild med vilje’ og gerne have et bedre Jobcenter”, siger spidskandidat Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

“Og vi vil også rigtigt alle de andre ting, som vi har med i vores budget”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...