Venstre: Her får man det samme til lavere pris

23. november 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Venstreformanden på Nord-Als, Lars Romsøe Grandt skriver:

Jeg kan berolige SF-formand Jørgen Jørgensen med, at det ikke er bevidst misfortolkning af hans læserbreve. Jeg læste det, som Jørgen Jørgensen ikke ønskede at undersøge eller udlicitere de varme hænder, hvilket han gentager i sit seneste læserbrev.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt.

Nordalsformand for Venstre, Lars Romsøe Grandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er hverken for eller imod udliciteringer, men når der er gode eksempler andre steder fra, syntes jeg, at politikerne skylder borgerne, at undersøge, om vi kan have den samme service for færre penge, eller få en bedre service for samme penge. Det kan jeg forstå Jørgen Jørgensen ikke vil, men når det kommer til bygge og anlæg, så kan vi sagtens.mælk

Artiklen fortsætter under annoncen

Så spørger Jørgen Jørgensen, hvornår man sidst har fået mere end man betaler for. Jeg kan da hjælpe til en forståelse, hvor selv Jørgen Jørgensen burde kunne følge med. Når jeg i det ene supermarked køber en liter mælk, koster den kr. 4.95. Men går jeg over til et andet supermarked, koster en liter mælk kr. 6.50. Uden jeg vil lave en doktorafhandling på mælk, bliver prisen sat ud fra mængden der bliver købt hjem, brand, administrationsomkostninger, transport, emballage osv. Og ikke ud fra hvor meget mælk den ene ko producerer i forhold til den anden. Men når jeg kommer hjem og drikker et glas ikke-økologisk mælk, så smager det ikke anderledes, og giver samme mælkeskæg, uanset hvad prisen har været.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er det jeg vil frem til, når produktet er ens, men prisen er forskellig, så er det venstrepolitik ikke at opkræve højere skatter for at betale mere for samme vare. Hvad enten det er fra offentlig til privat, eller privat til offentlig, syntes jeg faktisk, det er sund fornuft ikke at afskrive en af løsningerne, men vælge den bedste.

Jeg kan se på det, Jørgen Jørgensen kalder sandhed, at valgtrommerne er begyndt sine taktslag, og ser det ikke som andet end mudderkastning.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...