Venstre i Sønderborg tilfredse med året der gik

25. februar 2016 Politik

Det seneste år har Venstre i Sønderborg passet medlemmerne og sørget for flere arrangementer, der på den ene eller måde handlede om politik.IMG_9109

Det fortæller formand Erling Lundsgaard på generalforsamelingen i Ulkebøl onsdag aften, hvor 34 medlemmer var mødt op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gennem året er der kommet nye medlemmer og andre er gået. Og medlemstallet ligger stabilt. Af andre gode ting kan jeg nævne, bestyrelsen jævnligt mødes med et byrådsmedlem, hvor man snakker om de ting, der sker i kommunen og det er rigtigt godt”, siger Erling Lundsgaard.

“Der har været et folketingsvalg og her kom Ellen Trane Nørby ind med et supergodt stemmetal. Tillykke til hende og tak til jer”, siger lokalformanden og tager fat på Venstre i Sønderborgs meninger om det landspolitiske.

“Måske har Konservative erkendt, at efter 100 år, så er der ikke langt igen. Venstre i Sønderborg står helt og fuldt bag Eva Kjer Hansen og Lars Løkke”, siger Erling Lundsgaard.

Formanden glæde sig over, at gennemsnitsalderen i regeringen er steget efter regeringsskiftet.

“Det er altså mere erfarne folk, der er på holdet nu”, siger han.

Når det handler om Region Syddanmark, så er der stor tilfredshed med, at Stephanie Lose er blevet regionsrådsformand.

“Nu er det slut med Carl Holsts arrogance og Lose gør det glimrende”, siger Erling Lundsgaard.

Venstre og de nære ting

Venstre er med i budgetforliget i Sønderborg.

“Flertalsgruppen havde brug for os og vi skal bruge den indflydelse, som det giver på at finde effektiviseringer. Besparelser skal udpeges nøje, så vi får mere for pengene”, siger Erling Lundsgaard.IMG_9110

Han glæder sig over, at havnebyggeriet kører derud af.

“Det hele blev sådan set startet af A.P. Hansen og før kommunesammenlægningen. Men nu er der gang i maskinerne”, siger han og begynder at tale om en af naboerne til havnen.

“Vi må have byrådet til snart at finde ud af, hvad der skal ske med kasernen”, siger Erling Lundsgaard. Lige nu er den lejet ud, men det er den kun i en afmålt tid.

Fremtiden

Fremtiden bliver præget af, der er valg til kommunalbestyrelsen i det kommende år. Og ligesom i andre partier, så skal Venstre også bruge dette år på at finde den helt rigtige mand at sætte på stemmelisten som borgmesterkandidat.

“Inden længe vælger vi en borgmesterkandidat og næste år skal vi vinde valget”, siger Erling Lundsgaard og fortæller venstreder skal stemmes om spidskandidaturet den 13. april.

Bestyrelsen

Erling Lundgaard blev genvalgt som formand uden modkandidat.

René Schülein, Charlotte Weis og Simon Nørskov blev også bestyrelsesmedlemmer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk