Venstre-kandidat klar med hjælpepakke til de lokale ringridninger

22. august 2017 KV2017

Byrådskandidat Daniel Staugaard, Venstre, skriver:

Der bliver kastet hundredtusindvis af kroner efter finkultur som for eksempel kongelig ballet, hvor en flok dansere i strutskørt bliver hentet ind fra København for at tilbyde os borgere en gratis opvisning én aften ved Sønderborg Slot.

Jeg mener, at vi i stedet skal støtte vores egen hjemmelavede kultur.

Her tænker jeg i særdeleshed på vores mange lokale ringridninger, hvor borgere på tværs af alder og indkomst mødes for at fejre noget ægte sønderjysk kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mig er folkelig kultur noget som gror nedefra i et samspil mellem frivillige ildsjæle og lokale foreninger. Det skaber et ejerskab og et fællesskab om kulturen til gavn for hele lokalsamfundet.

Vi kunne kalde det bæredygtig kultur, hvor kulturen bliver båret af lysten til at skabe noget ude lokalt, og ikke af en stor pose penge fra et kommunalt kulturudvalg. Kulturen skal tilbage til borgerne.

De sønderjyske ringridninger er noget helt unikt, og der kommer turister fra hele landet for at opleve denne lokale folkefest. Alle byer kan jo leje en flok balletdansere, men det er kun de mest stolte sønderjyske byer, som kan stable et ringridning på benene år efter år. Lad os derfor støtte og udvikle denne tradition, den kan de nemlig ikke kopieres andre steder i Danmark.

Væk med bøvlet

Når jeg taler med tidligere og nuværende formænd for lokale ringriderforeninger, så er det altid det samme de siger til mig:

“Hvorfor gør Sønderborg Kommune det så bøvlet og kompliceret at holde lokale ringridninger, vi er jo bare frivillige som gerne vil bevare vores gamle sønderjyske tradition”.

Jeg mener, at der skal bruges færre penge på ballet og flere penge på at afskaffe bøvlet.

Som det er i dag, så skal arrangørerne af de lokale ringridninger betale for at få deres ansøgning om holde ringridning godkendt ved Sønderborg Kommune.  Vel og mærke efter at de har brugt timevis på at udfyldt mange sider med dokumentation omkring alt mellem himmel og jord.

Faktisk er udgifterne for de lokale ringriderforeninger steget væsentligt, mens det økonomiske tilskud er forblevet det samme år efter år.

Der skal laves en hjælpepakke til de lokale ringridninger, som indeholder tiltag, der vil gøre det nemmere at holde gang i den lokale og bæredygtige kultur ude omkring i kommunen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk