Venstre klar med vindmølleplan

19. september 2013 Uncategorized

– Flere rettigheder til de berørte borgere, mere dialog og flere forpligtelser til vindmølleejerne. Det er essensen af Venstres forslag til en ny vindmøllestrategi for Sønderborg kommune, siger Venstres borgmesterkandidat, Peter Hansen, i forbindelse med at Venstre lancerer en ny vindmøllestrategi for Sønderborg kommune.

Peter Hansen har ny strategi for vindmøller.

Peter Hansen har ny strategi for vindmøller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre foreslår konkret, at der ved alle fremtidige planer om opførsel af vindmøller, laves en ’komfortzone’ på én kilometer fra hvor vindmøllen skal opføres. Alle parter inden for ’komfortzonen’ skal være indforstået med opførslen ellers vil Venstre ikke støtte opførelsen af den enkelte vindmølle. Det er dermed op til de parter som ønsker at opføre nye vindmøller, at blive enige med lokalbefolkningen om hvilke forhold vindmøllerne skal opføres under.

– Efter den proces vi havde i foråret, mener jeg at det er tid til, at vi griber processen anderledes an. Venstre støtter fortsat ProjectZero målsætningen, men vi kan ikke underkende den lokale modstand, der er mod vindmøller nogle steder. Derfor mener jeg, det rigtige er, at lægge beslutningerne ud lokalt, siger Peter Hansen, som samtidig understreger at modellen ikke skal være et middel til at omgås rapporten om lavfrekvent støj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Større rolle

Med Venstres forslag, vil Sønderborg Forsyningsselskab samtidig få en større rolle i at opnå CO2 målene. Venstre ønsker at forsyningsselskabet får mulighed for, at investere i og opsætte vindmøller både på lands og kystnært. Venstre ser det som oplagt, at der sættes et arbejde i gang, for at få opsat kystnære vindmøller mellem Als og Fyn. Derudover får Sønderborg Forsyningsselskab mulighed for at investere i solenergi og andre CO2 besparende projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Med den model, håber jeg, at vi kan få en mere konstruktiv fremgangsmåde og få skabt en dialog imellem dem som kan blive berørt af nye vindmøller og de som ønsker at opføre nye vindmøller”, siger Peter Hansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...