Venstre: Lars Løkke hørte om udfordringerne i Sønderborg

12. april 2014 Politik

Fredag aften tog Kredsformand Daniel Staugaard imod Danmarks tidligere statsminister på Den Gamle Kro i Gråsten.  Lars Løkke Rasmussen havde takket ja til at mødes med Venstres byrådsgruppe og repræsentanter fra Venstres organisation  til en uformel snak om de udfordringer som Sønderborg kommune står overfor.

Daniel Staugaard, Lars Løkke og Peter Hansen på Den Gamle Kro i Gråsten. Foto: Venstre

Daniel Staugaard, Lars Løkke og Peter Hansen på Den Gamle Kro i Gråsten. Foto: Venstre

Artiklen fortsætter under annoncen

Tabet af både Sønderborg Kaserne og Sygeplejerskeskolen har sat dybe spor i Sønderborgernes selvbevidsthed, og mange har følt det som et angreb på vores kommune. Nu er det tid til at stå sammen under parolen: “Hvad udad tabes, skal indad vindes”

– Sønderborg kommunes største udfordring er behovet for at skabe private arbejdspladser, og derfor er jeg utrolig glad for at netop Lars Løkke Rasmussen kommer til vores kommune og lytter til os, siger politisk ordfører Peter Hansen.

Sønderborg kommune har gennem længere tid mistet mange private og statslige arbejdspladser, og samtidig har der foregået en brutto fraflytning fra kommunen. Det skaber nogle store udfordringer og det var netop disse ting de lokale Venstrefolk vendte med den tidligere statsminister fredag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi fik snakket om energiafgifter, der jo er væsentlige, når vi snakker om den industri, der hjælper med at nedbringe CO2-udslippet, siger Claus Klaris fra Venstres byrådsgruppe. Afgifter kan der skrues op og ned på – og det er med til at styre, om det er rentabelt at arbejde hen mod at blive CO2-neutrale.

Se lidt mere lyst på fremtiden

– Og så skal vi passe på, at vi ikke hele tiden sidder og snakker om alt det, der ikke er her længere. Vi skal i stedet kigge på de muligheder, der er indenfor handel og turisme – og så skal vi se, om vi kan lokke nogle produktionsvirksomheder til at slå sig ned på de grunde, som vi har til dem, siger Claus Klaris til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Claus Klaris fortæller, at Lars Løkke ikke kom for at løse Sønderborgs udfordringer, men for at høre om dem.

Claus Klaris fortæller, at Lars Løkke ikke kom for at løse Sønderborgs udfordringer, men for at høre om dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Daniel Staugaard uddyber :

– Sønderborg kommune har tre styrkepunkter vi skal udbygge. Vi er stadig Sønderjyllands førende uddannelsesby, vi skal fortsat tiltrække nye uddannelser og investere i at forbedre uddannelsesmiljøet. ProjectZero er med til at markedsføre os som en grøn kommune, hvilket tiltrækker virksomheder indenfor energieffektivisering og dermed skaber det arbejdspladser. Endeligt har vi kulturområdet, som er en vigtig del, når vi skal skabe en kommune, hvor det både er godt at bo og at bosætte sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelse, job og fritid er ifølge Daniel Staugaard opskriften for at udvikle Sønderborg kommune.

Løkke på rundfart

Lars Løkkes besøg i Sønderborg er et af mange stop på hans tur rundt i landet.

– Lars Løkke besøger især virksomheder, hvor han lægger ører til de udfordringer der kæmpes med. Samtidig er det en god måde at have kontakt til landets borgere på, siger Claus Klaris, der kalder det sund fornuft, at hans partis statsministerkandidat besøger partivenner, virksomheder og får snakket med vælgere.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
11. december 2023 Erhverv, Gråsten

Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret skifter ejer og navn

11. december 2023 Erhverv

To frisører i Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret i Gråsten får overdraget salonen til januar og så får den navnet Hårfavoritten. De nye ejere, Nathasia Hjort Pedersen og Trine Frank, som begge er fra Gråstenområdet, har et ønske om at give noget godt til Ulsnæs Centret og bevare de mange forskellige muligheder, blive ved med […]

Læs mere...