Venstre: Ned med taksten i SFO’erne

1. november 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Daniel Staugaard, Venstre, skriver:

Venstre foreslår, at taksten for en fuldtidsplads i SFO sænkes med 20 % – svarende til 360 kr. i måneden. Hvor en fuldtidsplads for øjeblikket koster 1.800 kr. i måneden, vil den med Venstres forslag fremadrettet komme til at koste 1.440 kr.venstre

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 1. august 2014 træder skolereformen i kraft. Dermed bliver det lovpligtige minimums-timetal for de yngste elever hævet til 28 timer i ugen. Det giver en gennemsnitlig skoledag på lidt over fem en halv time. Med længere skoledage kommer børnene til at bruge mindre tid i SFO. I Venstre mener vi, at der skal være sammenhæng mellem pris og service.

Alle børn vil komme til at gå kortere tid i SFO, uanset om de hentes kl. 14.30, kl. 16.30 eller et helt tredje tidspunkt. Med de længere skoledage vil nogle børn dog fremadrettet kun skulle være en time eller halvanden i SFO om dagen. For disse familier vil en takst på 1.800 kr. for en fuldtidsplads være en meget høj pris i forhold til hvor meget deres børn kommer til at være i SFO’en.

Artiklen fortsætter under annoncen

Daniel Staugaard.

Daniel Staugaard.

 

Der er i alt 1950 børn i kommunens 20 SFO’er, der dækker 0. til 2. klasse. Der opkræves betaling for 11 måneder om året. Ved at sænke taksten til med 360 kr. i måneden bliver den årlige brugerbetaling 7,7 mio. kr. mindre end i år – hvis der fortsat vil være det samme antal børn i SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I Venstres budgetforslag for 2014 er der et overskud på 79 mio. kr. i overslagsåret for 2017. Derimod har forligspartierne et underskud på 27 mio. kr. i deres overslag for 2017. Det er derfor muligt at finansiere forslaget indenfor det eksisterende økonomiske råderum.

Jeg ta’r ansvar for børnefamilierne. Stem personligt den 19. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...