Venstre: Ned med taksten i SFO’erne

Arkivfoto
Arkivfoto
1. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Daniel Staugaard, Venstre, skriver:

Venstre foreslår, at taksten for en fuldtidsplads i SFO sænkes med 20 % – svarende til 360 kr. i måneden. Hvor en fuldtidsplads for øjeblikket koster 1.800 kr. i måneden, vil den med Venstres forslag fremadrettet komme til at koste 1.440 kr.

Fra 1. august 2014 træder skolereformen i kraft. Dermed bliver det lovpligtige minimums-timetal for de yngste elever hævet til 28 timer i ugen. Det giver en gennemsnitlig skoledag på lidt over fem en halv time. Med længere skoledage kommer børnene til at bruge mindre tid i SFO. I Venstre mener vi, at der skal være sammenhæng mellem pris og service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle børn vil komme til at gå kortere tid i SFO, uanset om de hentes kl. 14.30, kl. 16.30 eller et helt tredje tidspunkt. Med de længere skoledage vil nogle børn dog fremadrettet kun skulle være en time eller halvanden i SFO om dagen. For disse familier vil en takst på 1.800 kr. for en fuldtidsplads være en meget høj pris i forhold til hvor meget deres børn kommer til at være i SFO’en.

 

Der er i alt 1950 børn i kommunens 20 SFO’er, der dækker 0. til 2. klasse. Der opkræves betaling for 11 måneder om året. Ved at sænke taksten til med 360 kr. i måneden bliver den årlige brugerbetaling 7,7 mio. kr. mindre end i år – hvis der fortsat vil være det samme antal børn i SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

I Venstres budgetforslag for 2014 er der et overskud på 79 mio. kr. i overslagsåret for 2017. Derimod har forligspartierne et underskud på 27 mio. kr. i deres overslag for 2017. Det er derfor muligt at finansiere forslaget indenfor det eksisterende økonomiske råderum.

Jeg ta’r ansvar for børnefamilierne. Stem personligt den 19. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...