Venstre og DF bakker ikke op om ansøgning om at rive færre ghettoboliger ned

10. februar 2021 Politik

Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening ønsker kun at reducere boligmassen til 60 procent i boligområdet Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej, der er på regeringens hårde ghettoliste. Baggrunden er en positiv udvikling i boligområdet og fremgang på alle de kriterier, der måles på ghettolisten.

Ønsket er, der stadig vil stå 60 procent af de almene boliger i boligområdet Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej i Sønderborg den 1 januar 2030.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den ansøgning har vi været enige om i de forskellige udvalg i Byrådet”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Venstre og DF siger nej

Borgmesteren vil ikke sige noget om, om det er valgkamp eller politisk påvirkning udefra, der fik Venstre til at trække deres opbakning.

Men enigheden stoppede på onsdagens Økonomiudvalgsmøde, hvor Venstre og Dansk Folkeparti meddelte, at de ikke længere bakker op om ansøgningen.

“Når vi ikke længere bakker op, så er det fordi en del af boligerne står til at blive ændret til ungdomsboliger og det synes vi ikke, er noget, vi har brug for. Dem er der rigeligt af i forvejen”, siger Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forklaringen på, hvorfor Venstre ikke længere er positivt stemt er ret enkel:

“Vi har allesammen lov til at blive klogere hen ad vejen”, siger Tage Petersen.

Om flertalsgruppen vil blive bakket op af Venstre, hvis ideen om ungdomsboliger tages ud af ansøgningen, kan Tage Petersen ikke sige noget om.

“Sker det, så vil vi drøfte sagen i vores gruppe”.

Hvis der er et flertal bag ansøgningen på byrådsmødet den 24. februar, så bliver den sendt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...