Venstre og DF er positive selvom færre ghettoboliger skal ned

6. april 2021 Politik

Venstres byrådsmedlem, Daniel Staugaard fortæller til SønderborgNYT, at han havde forventet, at ministeriet ville give dispensation, så der ikke skulle rives 60 procent af boligerne på Søstjernevej ned, men derimod 40 procent.

“Vi var sådan set ikke imod, at der skulle søges dispensation, men vi var imod at omdanne nogle af boligerne til ungdomsboliger. Men nu er det sådan på Søstjernevej og vi vil være positive”, siger Daniel Staugaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han bakkes op af Dansk Folkepartis Stefan Lydal, der siger:

“Det med at lave om på boligerne og kalde dem ungdomsboliger er at snyde lidt på vægtskålen. Det i sig selv løser ingen af udfordringerne i boligområdet”, siger han.

“Det er jo ikke til at sige, hvor få eller mange boliger, der er det rigtige antal at rive ned, for at nå til målet, som er en anderledes beboersammensætning”, siger han.

I Nørager bliver der revet mange boliger ned og i fremtiden får området dermed en anderledes beboersammensætning, mener begge politikere.

Daniel Staugaard fortæller videre, at der nu skal kigges grundigt på Stenagerparken.

“Stenbjergparken er ikke på den hårde ghettoliste, men der er alligevel problemer derude. Eksempelvis er der snak om, at der er familier, som udøver social kontrol og man kan frygte for et parallelsamfund”, siger Daniel Staugaard.

Han mener, at løsningen på de udfordringer er at ændre på beboersammensætningen.

“Andelen af beboere, som forsøger sig selv, skal være større”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...