Venstre og DF: Vi godkender ikke jeres forklaring

4. marts 2015 Politik

Sønderborg Kommune skal forklare Statsforvaltningen, hvorfor det var nødvendigt at rykke rundt på udvalgsstrukturen i kommunen, dengang et partiskifte havde flyttes magtbalancen i to politiske udvalg.

Efter Sven Jensen sagde farvel til Slesvigsk Parti fik mindretallet i byrådet pludselig flertal i Sundhedsudvalget og i Børn og Uddannelse. Venstre og DF fik derefter stemt de siddende formænd væk fra posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tage Petersen mener ikke, at indholdet i brev til Statsforvaltningen er troværdigt.

Tage Petersen mener ikke, at indholdet i brev til Statsforvaltningen er troværdigt.

Kort tid efter havde flertalsgruppen en plan klar og den sikrede igen flertal i samtlige udvalg Og i et brev til Statsforvaltningen beskriver Sønderborg Kommune, hvorfor de forskellige arbejdsopgaver gør den ændrede struktur, som havde den bivirkning, at den skaffede byrådets flertal et flertal i de to udvalg, hvor mindretallet havde snuppet formandspostene.

“Venstre kan ikke godkende flertalsgruppens brev, fordi det ikke indeholder saglige argumenter”, siger Tage Petersen fra Venstre. han læser en erklæring op og den skal sendes med til Statsforvaltningen.

“Flertalsgruppens argumenter for at ændre strukturen er opfundet til lejligheden”, siger Tage Petersen. Venstre og DF undrer sig over at et partiskifte kan have så stor betydning for opgaverne i to politiske udvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk