Venstre: På tide med fælles sønderjysk arresthus i Sønderborg

17. marts 2015 Politik

“Det var et rigtigt spændende, men også meget tankevækkende besøg i Sønderborg arrest. Ideen om at lave en fælles arrest for de sønderjyske kommuner er ikke ny”, siger Peter Hansen.

Borgmester A.P. Hansen fremsatte den allerede før kommunesammenlægningen.

Sønderjyske Arresthuse har svært ved at holde indsatte bag tremmerne.

Sønderjyske Arresthuse har svært ved at holde indsatte bag tremmerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De sønderjyske arrester er alle over 100 år gamle og helt utidssvarende. Jeg håber vi i byrådet kan samle et flertal der vil være med til at presse på overfor justitsministeren, så vi kan få sat en proces i gang hvor vi kan bygge en arrest i tilknytning til retten”, siger Peter Hansen.

Mandag besøgte han og Venstres Ellen Trane Nørby.

“Mellem 2011 og 2014 har 14 indsatte taget flugten fra de meget gamle sønderjyske arresthuse. Det er næppe tilfældigt”, siger Kim Østerbye, formand for fængselsfunktionærernes. Arresthusene er ganske enkelt ikke sikre nok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flest indsatte fra øst

“Med 17 østeuropæiske indsatte ud af 22 i Sønderborg arrest, så blev problemet med manglende hjemsendelse også meget konkret. Langsommeligt papirarbejde og lave strafferammer gør, at vi ikke kan sende dem til afsoning i hjemlandet. Det vil Venstre have lavet om på, ligesom vi vil hæve straffen for at bryde et indrejseforbud til Danmark”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...