Venstre: På tide med fælles sønderjysk arresthus i Sønderborg

17. marts 2015 Politik

“Det var et rigtigt spændende, men også meget tankevækkende besøg i Sønderborg arrest. Ideen om at lave en fælles arrest for de sønderjyske kommuner er ikke ny”, siger Peter Hansen.

Borgmester A.P. Hansen fremsatte den allerede før kommunesammenlægningen.

Sønderjyske Arresthuse har svært ved at holde indsatte bag tremmerne.

Sønderjyske Arresthuse har svært ved at holde indsatte bag tremmerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De sønderjyske arrester er alle over 100 år gamle og helt utidssvarende. Jeg håber vi i byrådet kan samle et flertal der vil være med til at presse på overfor justitsministeren, så vi kan få sat en proces i gang hvor vi kan bygge en arrest i tilknytning til retten”, siger Peter Hansen.

Mandag besøgte han og Venstres Ellen Trane Nørby.

“Mellem 2011 og 2014 har 14 indsatte taget flugten fra de meget gamle sønderjyske arresthuse. Det er næppe tilfældigt”, siger Kim Østerbye, formand for fængselsfunktionærernes. Arresthusene er ganske enkelt ikke sikre nok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flest indsatte fra øst

“Med 17 østeuropæiske indsatte ud af 22 i Sønderborg arrest, så blev problemet med manglende hjemsendelse også meget konkret. Langsommeligt papirarbejde og lave strafferammer gør, at vi ikke kan sende dem til afsoning i hjemlandet. Det vil Venstre have lavet om på, ligesom vi vil hæve straffen for at bryde et indrejseforbud til Danmark”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...