Venstre sætter 250 millioner af til de danske lufthavne – Sønderborg Lufthavn har brug for 178 millioner

11. maj 2021 Politik
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Venstre fremlagde tirsdag deres prioriteringer til infrastruktur-forhandlingerne og Venstre vil, ifølge oplægget, bruge 250 millioner på de danske indenrigslufthavne.

“Vi ønsker at styrke indenrigslufthavnene i Danmark, som jeg fortalte om den anden dag, herunder Sønderborg Lufthavn, som vi allerede har sikret støtte til at komme gennem Corona-krisen”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Også det konservative folketingsmedlem Niels Flemming Hansen vil forsøge at få penge til Sønderborg Lufthavn. Det fortalte han til SønderborgNYT i weekenden:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ser meget gerne, at vi i forhandlingerne finder 178 millioner kroner til at forbedre lufthavnsbygningen og udvide start- og landingsbanerne i Sønderborg Lufthavn”.

Venstres prioritering løber op i investeringer for over 110 milliarder kroner til nye infrastrukturprojekter i hele Danmark frem mod 2035, fordi sammenhængskraften i samfundet er en vigtig sag og fordi det også handler om danskernes tid og den grønne omstilling.

Det skriver Venstre i forbindelse med offentliggørelsen af partiets prioritering til de kommende infrastruktur-forhandlinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forhandlingerne begynder forhåbentligt snart for alvor og så må det jo vise sig, om der overhovedet er opbakning til vores ønske om en styrkelse af indenrigsluftfarten, herunder at den ses som en del af den kollektive transport”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...