Venstre ser Augustenborg som et fyrtårnsprojekt

25. januar 2022 Augustenborg

Står det til Venstre, så skal Hertugbyen Augustenborg være et af Sønderborg Kommunens fremadrettede fyrtårne. Det melder Venstres byrådsgruppe ud forud for borgermødet i Augustenborg tirsdag aften.

”Vi ser Hertugbyen Augustenborg som et af kommunens kommende fyrtårne og vi ønsker, at der nu lægges mere energi og økonomi i projektet, så visionen kan realiseres. Ser vi på renoveringen af Christiansfeld, så har det været med til at genskabe byen som både kultur og turistmagnet. Vi mener, at Augustenborg har samme potentiale og er historisk unik i en liga, hvor det at blive anerkendt som UNESCO-kulturarv, bestemt ikke er urealistisk”, siger Venstres Ellen Trane Nørby i en presemeddelelse forud for tirsdagens borgermøde i Augustenborg Hallerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre gruppeformand, Tage Petersen, der har været viceborgmester i den tidligere Augustenborg Kommune peger også på potentialet i projektet:

”Augustenborg er historisk unik og den historiske arv skal vi bringe tilbage i en ny storhedsperiode som fyrtårnsprojekt i kommunen, hvor vi i tæt samarbejde med private, fonde og foreninger skal genskabe og gennemrenovere hertugbyen. Dermed kan vi også både udvikle hele området og gøre det til en turistdestination, der er værd at køre efter, eller køre en omvej efter. Målet må være, at vi løfter opgaven så godt, at vi også kan komme i betragtning som UNESCO verdenskulturarv. Skal det lykkes, så kræver det først og fremmest, at vi lokalt vil det, og også investerer i projektet”, siger Tage Petersen. Han deltager som Venstres tovholder på By-, Bolig- og Teknikområdet i aftenens borgermøde og har også i de senere års budgetforhandlinger været med til at sikre penge til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slottet er blevet totalrenoveret og står som en perle i et kommende projekt. Også private investorers investeringer i Den Hvide By og palæerne, har været med til at skubbe på projektet. Ligesom frivillige, private og foreningers indsats for at sikre de historiske bygninger i Storegade, herunder Hofrådens hus, alt sammen er med til at sikre fundamentet for, at Venstre ikke har bekymringer ved at pege på Augustenborg Hertugby som fremtidigt fyrtårnsprojekt i Sønderborg Kommune.

Også Venstres byrådsmedlem fra Augustenborg, Peter Thomsen, deltager i aftenens borgermøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har længe kæmpet for, at Sønderborg Kommune engagerede sig mere i Augustenborg som et fyrtårnsprojekt. Et konkret tiltag, der er vigtigt for mig og mange andre i Augustenborg, er også, at vi nu langt om længe får siloen på havnen væk, så vi kan få bundet by og havn bedre sammen og sikre en gennemtænkt masterplan for Augustenborg. Også skulpturparken i slotsparken ser jeg gerne, at vi får genetableret, så den igen kan bidrage til at løfte Augustenborg”, siger Peter Thomsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres byrådsgruppe håber på, at byrådet i forbindelse med visionsseminariet i marts kan træffe en endelig beslutning om at gøre Hertugbyen Augustenborg til et fyrtårnsprojekt. Der er i hvert fald fuld opbakning fra Venstres byrådsgruppe – og anerkendelsen af Augustenborg Hertugby som fyrtårnsprojekt var også en del af det valgprogram som Venstre i november gik til valg på.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer rundt i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...