Venstre ser gerne et friplejehjem i Sønderborg by og et på Als

25. oktober 2021 KV21

Venstre har lavet deres eget udspil til ældreområdet og det bliver offentliggjort i morgen, tirsdag. Venstre vil sikre større valgfrihed for den enkelte ældre medborger og en del er det er også at sikre, at der kan oprettes friplejehjem i kommunen.

”I dag har vi Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs, der er en del af Danske Diakonhjem, som er meget velfungerende og jeg kan sagtens forestille mig, der også kommer et friplejehjem i Sønderborg by og på Als, så der også sikres nærhed til det lokalområde, som den ældre har hørt til og fortsat ønsker at være en del af”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Offentlige plejecentre skal stadig være hovedreglen, men private plejehjem kan fungere som et godt alternativ og øge de ældres valgmuligheder”, siger hun.

Venstre ønsker lokale plejehjemsbestyrelser på de kommunale plejehjem. Plejehjemsbestyrelserne skal sikre bedre inddragelse i hverdagen af beboerne, de pårørende, lokale ildsjæle, kommunale repræsentanter og andre, der skal have større indsigt i og indflydelse på aktuelle og lokale beslutninger med betydning for hverdagen på plejehjemmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den enkelte plejehjemsbestyrelse skal kunne holde ledelsen ansvarlig i forhold til at sikre, at de ældre bliver mødt af en værdig ældrepleje med nærvær og omsorg.

”For Venstre er det vigtigt, at de enkelte plejehjem opnår større selvstændighed og vi ser klare fordele i, at alle vores plejehjem får friheden til at kunne udvikle sig i forskellige retninger og lægge vægt på forskellige ting; natur, musik, dyr, bevægelse, eller hvad plejehjemmets beboere og pårørende finder rigtigt”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...