Venstre: Sønderborg kommune mangler digitale ambitioner og viden

30. oktober 2017 KV2017

Byrådskandidat Jacob Saaby Krogsgaard, Venstre, skriver:

Digitaliseringsbølgen er over os, og forventes at ændre måden virksomheder og offentlige instanser kommer til at arbejde i fremtiden. På trods heraf, interesserer det kun få i byrådet, og andre tænker alene i internetløsninger når der tales om digitalisering. Langt de fleste ser digitaliseringen som en trussel, der kommer til at koste jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intet kunne være mere forkert!

For kommunens vedkommende bliver digitaliseringen netop det, der gør, at vi i Sønderborg kommune kan opretholde et højt serviceniveau overfor borgerne. Også selvom der bliver færre børn og flere ældre i de kommende år.  Teknologien vil bl.a. frigøre administrative ressourcer ved at automatisere de mest trivielle opgaver og konvertere vente- og transporttid til produktiv tid.

Det kræver at såvel byrådet som kommunens ledelse vågner op, og får igangsat en række initiativer som kan hjælpe kommunen med at se mulighederne, udvikle en digital strategi, og dernæst implementere de digitale strategier, med en anderledes hastighed end kommunen har tradition for. Det er nemlig ”lige nu” grundstenene skal lægges så frugterne kan høstes om få år.

Både det offentlige og private har samme problem – adgang til medarbejdere med digital kompetence. Et kommunalt initiativ der kunne kickstarte digitaliseringsbølgen er, at gå sammen med lokale virksomheder om at invitere studerende og ”digitale nørder” fra hele verden til gratis ophold i Sønderborg, imod at arbejde med projekter og ideer i perioden. Udover at højne vores viden om området, falder nogen måske til, og kan efterfølgende ansættes som videnspersoner til strategi implementeringen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk