Venstre undrer sig over at en lokalplan ikke er nødvendig i Broager

6. maj 2017 Politik

Borgmesterkandidat Peter Hansen skriver i sit politiske ugebrev:

Siden der blev indført lov om lokalplaner i 1975 har kommunerne i Sønderborg lavet lokalplaner, når der skulle etableres institutioner i kommunen.

Lige pludseligt mener man fra flertalsgruppen, at det ikke er nødvendigt i Broager, hvor der skal bygges en tysk børnehave.

Dette til trods for, at der ligger vurdering fra Teknik- og Miljøforvaltningen, der direkte fraråder etablering det pågældende sted.

Derfor stillede DF forslag – direkte i byrådssalen – om, at det besluttes at lave lokalplan. Fælleslisten forsøgte at redde situationen efter, at de offentligt havde meldt ud, at de støttede en lokalplan, men sikkert var blevet banket på plads af borgmesteren med et ændringsforslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ændringsforslaget betød, at byrådet skulle beslutte en byggetilladelse efter en høring.

DFs forslag blev nedstemt og flertalsgruppens vedtaget imod mindretalsgruppens stemmer. Med denne vedtagelse, vil man sætte de normale klagemuligheder ud af kraft.

I Venstre forstår vi ikke, hvorfor man i denne sag er så emsige for at få sat byggeriet i gang. Vi har på vandrørene hørt, at det skyldes tilskud, der udløber, hvis ikke de er i gang inden udgangen af året.

Denne sag lugter til himlen af, at der er lovet noget, før man ved, om det kan lade sig gøre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk