Venstre: Vi går imod vækstdræbende skatteforhøjelser

8. september 2013 Erhverv

Byrådskandidat og formand for Venstre, Daniel Staugaard skriver:

Venstre har forladt budgetforhandlingerne, og siger som eneste parti kategorisk nej til en skattestigning.

Daniel Staugaard fra Venstre.

Daniel Staugaard fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

En skattestigning vil koste arbejdspladser og udhule rådighedsbeløbet hos helt almindelige familier i Sønderborg kommune. Socialdemokraterne, SF og de to løsgængere har meldt ud, at de ønsker en skattestigning og har sammen med de øvrige partier og lister besluttet, at Sønderborg kommune vil søge indenrigsministeriet om at kunne hæve skatten med op imod 95 mio. kroner.

Meldingen om at hæve skatterne kommer samtidig med at Sønderborg Kommune på Dansk Industris liste over kommunalt erhvervsklima, er den kommune som i absolut placering er gået mest tilbage overhovedet. Sønderborg kommune mister allerede arbejdspladser på vores høje skatter, udgifter og gebyrer, derfor vil yderlige forhøjelse af skatter medfører at den nødvendige vækst i Sønderborg kommune bliver kvalt.  Venstre ønsker at gå den modsatte vej og fjerne skatten på arbejdspladser, den såkaldte dækningsafgift. Det startede vi gradvist på efter sidste kommunalvalg, men et alternativt rødt flertal fik det stoppet og ønskede at beholde skatten på arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Dansk Industis liste, så er 7/10 af de mest erhvervsvenlige kommuner ledet af Venstre, mens 8/10 af de dårligste kommuner er ledet af Socialdemokraterne. Det er ikke skræmmekampagne, det er fakta.  Hvis vi vil skabe arbejdspladser og vækst i Sønderborg kommune, så er der behov for at holde skatter og afgifter i ro, og ikke skabe usikkerhed om familiernes økonomi. Sønderborg kommune har en positiv kassebeholdning på 650 mio. kroner, og det er den højeste kassebeholdning nogensinde. Derfor mener Venstre ikke at det er nødvendigt at lave en skattestigning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre nu fremlægge sit eget budgetforslag, som ikke vil indeholde vækstdræbende skatteforhøjelser.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...