Venstre: Vi skal have en uddannelsesfond

16. april 2014 Politik

Politisk ordfører Peter Hansen, Venstre, skriver:

Venstre har anmodet om at få følgende forslag sat på dagsordenen ved det først kommende byrådsmøde i maj.

Hvad udad tabes skal indad vindes.

Peter Hansen vil oprette en uddannelsesfond.

Peter Hansen vil oprette en uddannelsesfond.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med tabet af Sygeplejeskolen og Sergentskolen er det mere end nogensinde nødvendigt, at arbejde målrettet for etablering af nye uddannelser i Sønderborg.

Uddannelser der kan styrke campus og byen som uddannelsesby. Der er stor konkurrence om uddannelser og der bliver intet foræret. Sønderborg skal selv drive processen.

Det er derfor vigtigt, at kommunen sætter sig i førertrøjen for, at tiltrække nye uddannelser. Usædvanlige situationer, kræver usædvanlige løsninger.

Venstre vil derfor foreslå, at der etableres en uddannelsesfond med kommunal støtte, der for til opgave, at arbejde målrettet på, at etablere nye uddannelser i samarbejde med eksisterende skoler og SDU, men også for at trække nye uddannelses-institutioner til byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre stiller derfor følgende beslutningsforslag:

Byrådet beslutter, at der i regi af økonomiudvalget arbejdes med etablering af en uddannelsesfond til støtte for etablering af nye uddannelser i byen. Fonden etableres med et robust kapital grundlag, der sikrer handlekraft over for interessenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Chris Preuss vil i folketinget for Venstre

6. oktober 2022 FV22

Med onsdagens valgudskrivelse satte Venstres folketingskandidat Chris Preuss kursen mod gågaderne i Sønderborg, for at møde de lokale Sønderborg-vælgere og det har Chris Preuss set frem til. ”Det er fedt endelig at være i gang og vi har sovet med støvlerne på”, siger Venstres nye folketingskandidat Chris Preuss, i et tv-interview med SønderborgNYT TV. Chris […]

Læs mere...