Venstre: Vi skal hjælpe børn med kronisk syge forældre

5. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Vivi Britt Nielsen, Venstre, skriver:

Når forældre i børnefamilier rammes af kronisk sygdom, træder sundhedsapparatet til og tager hånd om den ny-diagnosticerede patient. Men der findes ingen strukturerede tilbud eller støttegrupper til børnene, ligesom der eksempelvis gør for børn med kritisk syge forældre.

Kroniske sygdomme, herunder for eksempel parkinson, gigtsygdomme og sclerose, rammer mange gange tilfældigt, og den ny-diagnosticerede selv har rigeligt at tænke på, fordi sygdommen forandrer hverdagen markant for såvel familien som patienten og samtidigt rammes børnene ofte af sorg, skyldfølelse, bekymring, afsavn og angst mm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vivi Britt Nielsen.

Ofte er den kroniske lidelse hos forældrene ikke synlig for omgivelserne, og det vanskeliggør situationen yderligere for børnene, da de har vanskeligt ved at tale med kammerater/veninder og øvrige omgivelser om sine følelser og udfordringer. Det medfører en markant og unødvendig stresspåvirkning af børnene, som ofte kommer til udtryk ved fysiske såvel som psykiske symptomer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis vi laver støttegrupper til børn med kronisk syge forældre, får det enkelte barn mulighed for at tale med andre børn i lignende situationer. Samtalerne vil foregå under professionel supervision, og barnet vil blive klædt på til at håndtere sin nu permanent forandrede hverdag, og vil dermed bedre kunne fortsætte sin skolegang og sit fritidsliv på sædvanlig vis.

Sønderborg kommune bør gå forrest i indsatsen for at tilbyde børn og unge af kronisk syge forældre hjælp, så deres ”forbudte sorg” ikke får negative konsekvenser for skolegangen og deres personlige udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil derfor selv arbejde for, og opfordre kommunens øvrige lokalpolitikere til at prioritere økonomiske midler til at lave en forsøgsordning med samtalegrupper for børn med kronisk syge forældre, så vi ikke fortsat svigter disse børn.

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...