Venstre vil flytte penge til folkeskoler, dagtilbudsområdet, landdistrikterne og ældreområdet

20. september 2017 Politik

‘Fra bureaukrati til børn’ er Venstre i Sønderborg Kommunes udspil til Sønderborg Kommunes budget for 2018. Venstre vil flytte penge fra kommunens overadministration til folkeskolen, dagtilbudsområdet, landdistrikterne og ældreområdet.

Særligt folkeskolen, hvor 35 procent af eleverne ikke erklæres uddannelsesparate i 8. klasse trænger til et løft.

Derfor foreslår vi en samlet indsats til 10 mio. kr. under overskriften ‘Flere klar til uddannelse’, hvor vi vil sikre mere vejledning, oprette drenge- og pigeakademier, samt sikre flere linjefagslørere.

Artiklen fortsætter under annoncen

På dagtilbudsområdet vil vi tilbagerulle besparelserne på dagplejeområdet og sikre bedre normeringer i kommunens vuggestuer og børnehaver, skriver borgmesterkandidat Peter Hansen på Facebooksiden Politik i Sønderborg.

Landsbylaugene ønsker vi at tilføre 2 mio. kr. yderligere. Samme beløb ønsker vi afsat til bedre plejehjemsbemanding om natten.

Jeg ser frem til gode drøftelser med flertalsgruppen og håber, at vi kan lande et godt budget til gavn for børn, landdistrikter og ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...