Venstre vil gøre Sønderborg til den vildeste kommune

17. marts 2021 Politik

Sønderborg Kommune har modtaget en invitation fra Miljøminister Lea Vermelin til konkurrencen ”Danmarks Vildeste Kommune” og den konkurrence vil Venstre i Sønderborg gerne vinde.

”For at skille os ud fra de øvrige deltagende kommuner og for at udbrede det til flest mulige, så er mit forslag at der laves vild strandnatur langs Gendarmstien på Broagerland. Det giver en helt særlig flora som ikke ses mange steder og dette kan nydes af de mange mennesker som hvert år benytter Gendarmstien”, skriver byrådsmedlem Daniel Staugaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne har fået frie rammer og der vil blive kigget på nytænkning, samlet areal og hvor mange der får glæde af det.

”Prøv at forestille dig flotte vilde blomster langs Gendarmstien, der kan nydes af de mange vandrende, og samtidig være til gavn for insekter og andet dyreliv” skriver Daniel Staugaard.

Biodiversitet

På baggrund af et nationalt biodiversitetskort udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet , er der lavet en analyse af kommunernes naturkapital og den placerer Sønderborg som nummer 83 ud af landets 98 kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil Venstre gerne forbedre.

Strækningen langs vandet på Broagerland byder på en perlerække af strandenge, overdrev og enge. Specielt omkring Brunsnæs, Kragesand og Gammelmark finder man denne særlige type natur, som byder på en helt særlig flora og er oplagt til dette projekt.

”Der er sat gang i naturprojekter i forbindelse med Naturpark Nordals og Fredningen på Kær Vestermark, så dette projekt langs Gendarmstien ville være et fortræffeligt projekt på fastlandet. Det kan skabe gode rammer for øget biodiversitet og samtidig tiltrække endnu flere turister til området”, mener Daniel Staugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...