KV21: Venstre vil have en ny retning på den lokale handicappolitik

28. oktober 2021 KV21

For at skabe de bedst mulige forhold for vores borgere med et handicap, ønsker Venstre en ny retning for handicappolitikken i kommunen. Det ønsker vi at gøre med en gennemgang af den samlede økonomi på handicapområdet, så pengene bruges rigtigt.

Vi er af den klare opfattelse, at pengene kan bruges mere optimalt med mindre bureaukrati og langtrukken sagsbehandling og vi er sikre på, at vi kan nå langt med den økonomi, der allerede er på området. Dertil skal vi sætte ind hurtigt og med en tidlig indsats og samtidig ændre kommunens tilgang på handicapområdet, så færre sager ender i konflikter og indklages til Ankestyrelsen, skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal sikre udvikling hele livet på trods af et handicap, så man uanset handicap har frihed og ansvar til selv at vælge livsform. Dine drømme og valg skal ikke styres af din funktionsnedsættelse, men samfundsindretningen skal sikre, at dine drømme kan lykkes. Du skal være styrende for dit eget liv og have mulighed for at bidrage til fællesskabet”, siger byrådskandidat Mads Hagen.

”Ingen funktionsnedsættelse, ingen familie og ingen behov er ens. Ingen har valgt deres funktionsnedsættelse. Derfor skal mødet med kommunen bygge på fire værdier: Tillid, respekt, viden og gennemsigtighed”.

Artiklen fortsætter under annoncen

En ny handicappolitik skal forankres, udvikles og formuleres sammen med områdets organisationer, forældrerepræsentanter, handicapråd og kommune samt altid med udgangspunkt i FNs Handicapkonvention.

”Opgaverne skal løses med en god og tæt dialog med udgangspunkt i den enkelte borger og dennes behov. Der findes ikke en standardløsning, derfor skal handleplanen baseres på den enkeltes ønsker, mål og drømme. Omdrejningspunktet skal være, at der er udvikling hele livet igennem. Livet er ikke stringent, og ting ændres med alderen. Derfor skal der hele tiden revurderes og sættes nye delmål, siger byrådskandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at sikre at medarbejdere løbende opkvalificeres, og kompetencer på handicapområdet styrkes, foreslår vi, at Sønderborg Kommune, regionen og de øvrige syd- og sønderjyske kommuner opretter videnscentre på tværs af kommune og region inden for de forskellige handicapområder. Dette samarbejde skal sikre, at der reelt kan samarbejdes og videndeles i stedet for at tro, at alle medarbejdere kan vide alt om alle handicaps.

”Personer med handicap skal i langt højre grad ud på arbejdsmarkedet. Dels vil det samfundsmæssigt være langt billigere. Men den vigtigste grund er, at vi ved, at livskvaliteten stiger, jo mere man får lov til at leve et liv, der ikke er styret af ens handicap, men at man kan vågne op og være ønsket samt at kunne bidrage til samfundet”, siger Mads Hagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen kan vi løfte området hurtigt. Og vi mener, at handicapområdet skal være en langt vigtigere brik i forhold til fokusområder i kommunens politik.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...