Venstre vil have sikret siddepladser nok i busserne

2. oktober 2017 Uddannelse

Det er ikke altid, der er siddeplads til alle skolebørn og nu vil Venstre have en løsning på problemet og rejser onsdag sagen i byrådet.

Der har løbende været henvendelser fra bl.a. forældre på Kegnæs Friskole, at busserne mellem Sønderborg og Kegnæs er meget fyldte og  20-30 børn må stå op i busserne på hver tur. Dette problem ikke er blevet mindre i forbindelse med indførelse af mindre busser ved begyndelsen af det nye skoleår i august, skriver Venstre i sit oplæg til byrådet.

Sønderborg Kommune har tidligere afvist at afhjælpe dette problem med henvisning til, fordi det efter forvaltningens opfattelse ikke er nødvendigt.

Derudover er der ikke afsat midler i budgettet for 2018 til at afhjælpe situationen.

Sydtrafik har udarbejdet et forslag til afhjælpning, hvor der køres med dubleringsbusser fra private vognmænd – det forudsættes, at seler er monteret i dubleringsbusserne.

Sydtrafiks beregning viser, at det vil koste omkring kr. 2.500.000 kroner pr. år, hvis der skal indsættes dubleringsbusser på alle de strækninger, hvor man har kendskab til busser, hvor mange passagerer står op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre foreslår, at forvaltningen frem til næste byrådsmøde i november 2017 udarbejder en konkret oversigt over behovet for eventuelle dubleringsbusser, og at Byrådet på baggrund af disse beregninger vedtager at indsætte de nødvendige suppleringsbusser, så der fremover i videst muligt omfang undgås, at både børn som ældre skal stå op i busserne – specielt om morgenen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...