Venstre vil have sikret siddepladser nok i busserne

2. oktober 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ikke altid, der er siddeplads til alle skolebørn og nu vil Venstre have en løsning på problemet og rejser onsdag sagen i byrådet.

Der har løbende været henvendelser fra bl.a. forældre på Kegnæs Friskole, at busserne mellem Sønderborg og Kegnæs er meget fyldte og  20-30 børn må stå op i busserne på hver tur. Dette problem ikke er blevet mindre i forbindelse med indførelse af mindre busser ved begyndelsen af det nye skoleår i august, skriver Venstre i sit oplæg til byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har tidligere afvist at afhjælpe dette problem med henvisning til, fordi det efter forvaltningens opfattelse ikke er nødvendigt.

Derudover er der ikke afsat midler i budgettet for 2018 til at afhjælpe situationen.

Sydtrafik har udarbejdet et forslag til afhjælpning, hvor der køres med dubleringsbusser fra private vognmænd – det forudsættes, at seler er monteret i dubleringsbusserne.

Sydtrafiks beregning viser, at det vil koste omkring kr. 2.500.000 kroner pr. år, hvis der skal indsættes dubleringsbusser på alle de strækninger, hvor man har kendskab til busser, hvor mange passagerer står op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre foreslår, at forvaltningen frem til næste byrådsmøde i november 2017 udarbejder en konkret oversigt over behovet for eventuelle dubleringsbusser, og at Byrådet på baggrund af disse beregninger vedtager at indsætte de nødvendige suppleringsbusser, så der fremover i videst muligt omfang undgås, at både børn som ældre skal stå op i busserne – specielt om morgenen.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...