Venstre vil have superarrest til Sønderborg

21. marts 2015 Politik

Over de seneste år har der været flere fangeflugter fra de utidssvarende sønderjyske arrester, herunder også arresten i Sønderborg kommune, hvilket skaber utryghed i nærområdet og sker på baggrund af ikke acceptable

dk/wp-content/uploads/2015/03/12499_798770223540467_8802764852904563911_n-300×225.jpg” alt=”Peter Hansen og Ellen Trane kom uden problemer ud fra Sønderborg Arrest. Foto: Ellen Trane” width=”300″ height=”225″ /> Peter Hansen og Ellen Trane kom uden problemer ud fra Sønderborg Arrest. Indsatte har heller ikke store problemer med at smutte. Foto: Ellen Trane

arbejdsforhold for de lokalt ansatte. Det viser behovet for at arresterne i Sønderjylland samles i én ny ”superarrest” efter en OPP model, som der tidligere er arbejdet på, i Sønderborg kommune. På den baggrund foreslår Venstre, at byrådet tager kontakt til justitsministeren for at gøre ministeren opmærksom på de problemstillinger som de utidssvarende arrester skaber.

Hertil kommer, at byrådet ifølge Venstre anmoder justitsministeren om at gennemføre tiltag så der ikke fremadrettet sker fangeflugter fra de nuværende Sønderjyske arrester.

Venstre ser sund fornuft i, at byrådet nedsætter en arbejdsgruppe, som skal arbejde for at der etableres en ny Sønderjysk ’superarrest’ i Sønderborg kommune efter en OPP model, når justitsministeriet har færdiggjort sit analysearbejde omkring en ny arreststruktur.

Venstres tanker omkring en ny arrest kommer i hælene på Ellen Trane Nørby og Peter Hansens besøg bag tremmerne i Sønderborg og nu beder Peter Hansen om, at punktet kommer på dagsordenen til Byrådsmødet på onsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk