Venstre vil ikke være med til at nedlægge kommunens whistleblowerordning

7. februar 2023 Politik

Sønderborg Kommunes forvaltning foreslår at whistleblowerordningen nedlægges. Dels fordi den ikke har bidraget med sager af betydning og dels fordi der er brugt rigtig mange arbejdstimer på at behandle de sager, der kom.

Onsdag skal Økonomiudvalget tage stilling til, om ordningen skal nedlægges eller om den skal fortsætte.

“Vi skal have mere åbenhed og gennemsigtighed, ikke det modsatte. Derfor kan Venstre heller ikke støtte, at whistleblower-ordningen nedlægges, sådan som det foreslås byrådet på økonomiudvalgsmødet i morgen, onsdag.  Det håber vi, at et politisk flertal i byrådet er enige med os i”, siger Ellen Trane Nørby, politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Whistleblowerordninger er både med til at forebygge uregelmæssigheder, men også med til at sikre, at den enkelte medarbejder, leverandør eller andre har en sikker indgang til at kunne komme med bekymringer om svindel, uhensigtsmæssigheder, misbrug af stilling eller lignende. Whistleblowerordningen er vigtigt for såvel åbenhed, retssikkerhed og den enkelte medarbejderes mulighed for at ‘råbe op’, hvis der er noget galt”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

“Venstre var i sin tid bannerfører for at whistleblowerordningen blev indført, og vi kan ikke se nogen grund til at den nu foreslås nedlagt. Vi håber derfor, at et flertal i byrådet vil bakke os op i, at den ikke skal nedlægges”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...