Venstremedlemmer samlet til Nytårskur

6. januar 2020 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag eftermiddag bød Venstre i Sønderborgs bestyrelsesmedlem Carsten Andersen partimedlemmer velkommen til den årlige Nytårskur i Alsion, hvor der skulle synges, lyttes til taler og nydes kransekage med bobler til.

“Jeg vil starte med at sige, at det går godt i Venstre. Vi havde et rigtigt godt EU-valg og også et flot folketingsvalg, hvor vores egen Ellen Trane Nørby klarede sig rigtigt godt – også på antallet af personlige stemmer”, sagde Carsten Andersen i sin velkomst.

“Men Venstre vandt ikke valget og det kan skyldes den uro, der pludselig kom i partiet. Men nu er der et nyt formandskab og jeg vil rose Ellen Trane Nørby for, at hun havde modet til at stille op som næstformandskandidat”, sagde Carsten Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi bliver hørt

Byrådsmedlem Thomas Worm Larsen fortalte, at i Byrådet er Venstre med i den tekniske konstituering.

“Og det betyder, vi er med i det brede samarbejde, hvor vi både bliver hørt og også sætter liberale fingeraftryk. Det gjorde vi blandt andet omkring bemandingen i daginstitutioner, vi har fået udlicitering af den kommunale rengøring og vi har fået opprioriteret de grønne områder”, sagde byrådspolitikeren.

“Om vi er en grå masse, der bare flyder med strømmen, må vælgerne bedømme. Men jeg mener bestemt, at vi har kant og det så vi blandt andet, da det handlede om at hjemtage driften af Dalsmark Plejehjem”, sagde Thomas Worm Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ny spidskandidat

“Der er en avis, der har kloget sig på, hvem der skal være vores næste spidskandidat. Det skal vi nok selv finde ud af internt i partiet. Det behøves en avis ikke fortælle os”, sagde Thomas Worm Larsen og takkede Peter Hansen for hans store indsats i de år, hvor han var borgmesterkandidat.

Over 100 VUere i Sønderborg

Josefine og Trine fra VU var også med på talerlisten til Venstres Nytårskur og de to unge kvinder kunne fortælle, at i VU går det rigtigt godt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi arbejder for at få unge, der er interesserede i politik med i VU og det går rigtigt godt. Vi har rundet de 100 medlemmer”, sagde Josefine fra VU Sønderborg.

“I VU har vi en kalender, der er fyldt med arrangementer og aktiviteter. Nogle af dem er fester”, siger Trine, som også er VUer.

Aktive i valgkampen

“I VU har vi været på banen i valgkampene, hvor vi har hjulpet Ellen Trane Nørby og partiet. Og så har vi haft skolevalg, hvor Venstre blev det største parti i Sønderborg”, siger hun videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu er vi i gang med forberedelserne til kommunalvalget, hvor vi blandt andet skal finde en kandidat, der vil stille op for VU”, siger de unge politikere.

Og de unge har været til VU-Landsmøde, hvor der blev talt klima.

“Vi hørte flere klimaoplæg og det er ærgerligt, at klimaet er de rødes og ikke vores sag, fordi vi kan fremme vækst og skabe arbejdspladser ved grøn omstilling”, sagde Trine.

“Og nu skal vi arbejde på at gøre det attraktivt for virksomheder at blive grønne”, sagde Josefine.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er imod kommunens rygeforbud

Sønderborg Kommune har fra årsskiftet indført et forbud mod rygning i arbejdstiden.

“Og det er vi imod. Folk bestemmer selv, om de vil ryge og de ved godt, hvad der er sundt og hvad der ikke er”.

Regionsmøderne er der spræl i

“Der er noget mere spræl i regionsrådsmøderne end der er i byrådsmøderne”, sagde Venstres Tage Petersen, som har en plads i begge råd.

“I regionsrådet kan vi godt have fire forslag på bordet i behandlingen af et punkt. Og vi kan sagtens opleve, at Konservative og SF er sammen om et af dem”, sagde Tage Petersen. Han fortæller, at regionsrådet har en blændende dygtig formand, Stephanie Lose, der er højt respekteret og god til at lytte til alle.

“Vi har netop lagt budgettet for 2020 og det handler om hele 25 milliader kroner, hvor en del er prioriteret til klimatiltag”, sagde Venstres byråds- og regionsrådsmedlem.

Sygehusplanen blev vedtaget tilbage i 2008, men den er langt fra færdig.

“Det nye supersygehus i Odense er der først lige taget første spadestik til og jeg håber, at byggebudgettet holder, så vi ikke skal i gang med at genbruge gamle stikkontakter”, sagde Tage Petersen og fortsatte:

“Det er mere aktivitet på Sønderborg Sygehus end der skulle være ifølge planen fra 2008. Så der er brugt en del penge på sygehuset og det skal vi være glade for og nu vi er ved sygehusene, så er  stiller vi nu samme krav til sprogkundskaber til læger indenfor EU, som vi gør til læger, der kommer fra lande udenfor EU”.

Om ambulandeberedskabet kunne Tage Petersen slå fast, at responstiden for en ambulance på for eksempel Kegnæs aldrig kan blive den samme, som den er Sønderborg by.

Fra byrådsgruppen deltog Peter Hansen, Claus Klaris, Heidi Frederikke Jørgensen, Thomas Worm Larsen og Tage Petersen i Nytårskuren.

 

 

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...