Venstrepolitiker glæder sig over mårhunde stadig skal jages

4. oktober 2021 Samfund

Det glæder mig, at vi som kommune forsætter med opbakningen til bekæmpelse af Mårhunden. Indsatsen virker når man ser på tallene, og der skal herigennem lyde en stor ros til alle de lokale jægere som har påtaget sig opgaven. Det siger byrådsmedlem Thomas Worm Larsen fra Venstre i en pressemeddelelse.

“Da Venstre i 2019 kom med forslaget, var der flere der trak på smilebåndet, men jeg tror de har været uvidende om den omfattende udfordring som mårhunden er for vores natur”.

I budgetaftalen står der, at der fortsat skal bekæmpes mårhunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og ordningen kommer også til at indeholde regulering af måger i fremtiden”, siger Thomas Worm Larsen.

Antallet af mårhunde, der er nedlagt enten af trafikken eller jægere, er: I 2019: 119, 2020: 335, 2021 indtil dags dato: 260.

Tallene stammer fra jkfsonderborg.dk. Der er ikke pligt for jægerne at anmelde mårhunde på denne side, så derfor kan det faktiske tal være endnu højere, står der i pressemeddelelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...