Venstres Heidi F. Jørgensen med supportere til politisk dialog

31. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag aften sad omkring 55 mennesker og lyttede til sundhedsminister Ellen Trane Nørby og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, der var på visit i Loungen i Skansen for at bakke op om partifællen Heidi F. Jørgensen.

“Der er en sammenhæng med det, som regeringen og kommunerne gør. Det er der, fordi man lokalt ønsker at skabe vækst”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby og hun fortsætter:

“Når vi flytter statslige arbejdspladser ud, så er det ikke bare symbolpolitik, men for at være til stede i hele landet og være med til at gøre rekrutteringen til andre virksomheder lettere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun får også sagt, det er vigtigt, at byrådsmedlemmer har kontakter på Christiansborg.

“Så det er altså vigtigt for Venstre, at vi får et godt valg her i Sønderborg, fordi det gør en forskel, hvem der sidder i byrådet og trækker i trådene til Christiansborg”, siger ministeren.

Sønderborg er rigtigt godt med

Eva Kjer Hansen er på rundtur i landet med sin Tour de Afbureaukratisering, hvor der bliver snakket om unødvendigt bureaukrati, der kan afløses af mere enkle løsninger, som tit og ofte også er billigere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men her i Sønderborg er man rigtigt godt med, fordi kommunen har spurgt medarbejdere og borgerne om, hvilke arbejdsgange og procedurer, der kan blive bedre og mere enkle”, siger Eva Kjer Hansen.

Vi skal hele tiden have visioner

“I Sønderborg skal vi hele tiden se fremad og have visioner, så vi ved, hvad vi vil i fremtiden”, siger Hedi F. Jørgensen.

Hun mener, at Sønderborg skal være én samlet kommune.

“I dag falder folketallet i de mindre byer og folk flytter derfra”, siger hun. Det vil hun gøre noget ved.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal være meget bedre til at få dem, der rejser væk for at uddanne sig til at komme tilbage og vi skal prøve at holde på dem, der uddanner sig her”, siger Heidi F. Jørgensen.

“De ting vil jeg ind i byrådet og finde løsningerne på”.

Turismen og erhvervslivet

Hedi F. Jørgensen og hendes mand har ishuset på havnen.

“Så vi ser når den gamle spritbåd med en masse tyskere lægger til og vi ser tyskerne stå på havnen uden at ane, hvor de skal gå hen. Der er intet, der guider dem op i midtbyen”, siger Heidi F. Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og erhvervslivet skal kunne få meget hurtigere hjælp i den kommunale erhvervsservice, hvor sagsbehandlingstiderne er for lange. Og jeg ser gerne, at der er én indgang og én kontaktperson, som følger den enkelte virksomhed hele vejen gennem en sag”.

Artiklen fortsætter under annoncen