Venstres kirkeordfører Carl Holst fik ulovlig hjælp i valgkampen

20. november 2015 Politik

Statsforvaltningens vurderer, at der blandt de opgaver, som en tidligere medarbejder varetog som regionsansat i et større omfang er indgået bistand til førelse af valgkamp til den daværende regionsrådsformand i forbindelse med folketingsvalget.

Det er Statsforvaltningens opfattelse, at en region ikke inden for lovgivningens rammer kan stille en medarbejder i regionen til rådighed for sådan bistand.

Venstres Carl Holst brugte regionsansat i sin valgkamp. Det er ulovligt.

Venstres Carl Holst brugte regionsansat i sin valgkamp. Det er ulovligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det er således Statsforvaltningens opfattelse, at den omhandlede bistand til førelse af valgkamp ligger uden for lovgivningens rammer, og at denne bistand således har været ulovlig.

“Jeg konstaterer, at Statsforvaltningens afgørelse er ret klar. Jeg sætter nu udtalelsen på dagsordenen til møderne i forretningsudvalget og regionsrådet på mandag. Så forventer jeg, at medlemmerne er indstillede på at behandle den, selvom det er med kort varsel, så regionsrådet hurtigt kan beslutte, hvad der skal gøres. Nu vil jeg bruge weekenden på at læse redegørelsen grundigt igennem”, siger Stephanie Lose.

Statsforvaltningen lægger til grund, at regionsrådet generelt ikke har haft kendskab til, at medarbejderen har varetaget de nævnte arbejdsopgaver.

Endelig lægger Statsforvaltningen under hensyn til det af regionen oplyste til grund, at regionsrådet vil tage de fornødne skridt til at undgå, at en lignende sag opstår igen, herunder sørge for den nødvendige instruktion af regionens medarbejdere.

Læs: Statsforvaltningens udtalelse

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...