Venter spændt på reglerne for parkering på Havbo Plads

11. marts 2023 Samfund

Medlemmerne i Beboerforeningen på Havbogade er spændte på, hvordan reglerne for de kommende parkeringspladser på Havbo Plads bliver.

Der bliver lavet afmærkede parkeringspladser på Havbo Plads og det bliver sådan, at de, som bor ved pladsen, de får en en licens, så de altid kan holde der. Det blev besluttet i det politiske udvalg.

“Det betyder ikke, beboerne har førsteret til pladserne eller at de kan sige, at bestemte pladser er deres”, sagde formand for Teknik, By og Boligudvalget, Kirsten Bachmann, efter udvalgsmødet i tirsdags.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kristian Beuschau fra Socialdemokratiet sagde, at sagen endnu ikke er helt færdigbehandlet.

“Det er muligt for udvalget at lave tidsubegrænset parkering, så det kan ende med, at beboerne ikke kunne parkere tæt på deres bolig”, sagde han efter mødet.

Og det er vigtigt for beboerne i Havbogade, at politikerne ikke vælger netop den mulighed.

“Hvis ikke der kommer en tidsbegrænsning for, hvor længe folk må parkere på pladsen, så vil en P-licens til beboerne ikke kunne bruges til noget, så vi er spændte på at se, om politikerne beslutter, der skal være tidsbegrænsning”, siger beboerformand Jens Peter Rasmussen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, der også er tre parkeringspladser ved Ankerpladsen og de bruges – efter aftale med kommunen – af gadens beboere.

“Hvis ikke de bliver afmærket til parkering, så vil det være ulovligt at holde der”, siger beboerformanden og fortæller, at det i dag heller ikke er tilladt at parkere på den plads, hvor der plejer at være skøjtebanen, fordi pladsen ikke er afmærket til parkering.

“Der er en del, som parkerer der allerede, selvom man kun må parkere i afmærkede områder, så jeg synes, at kommunen skal åbne for parkering på skøjtebanegrunden, når pladsen ikke bruges til aktiviteter. Det vil give omkring 20 pladser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er masser af parkeringspladser i P-huset – hele 385 – og det er også muligt at parkere i gården ved kasernen.

“Derfor opfordrer vi til, at der skiltes med de to parkeringsmuligheder og der er kortere til MultiKulturhuset fra dem begge end der er, hvis man holder på P-pladsen ved Promenadens Ishus”, siger Jens Peter Rasmussen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...